La informació és democràcia


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 17/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies un grup de ciutadans i empresaris de la nostra ciutat van fer una roda de premsa per anunciar el naixement d'un Grup de Debat Polític. El seu objectiu és arribar a altres formes de governar i gestionar millor els recursos econòmics de l'Ajuntament de Sant Cugat fent servir les mateixes estratègies i mecanismes de control que les empreses privades.

ESCOLTA-HO

Per demostrar el fracàs del sistema actual donaven exemples de la falta de transparència del nostre consistori com el gran misteri dels 15 milions d'euros de Sorea que l'any 2009 van servir per tapar el dèficit del nostre ajuntament. També feien esment de la falta de rigor en el control de les concessions, com és el cas de les conegudes Carpes dels Avions quan fa poc coneixíem per sorpresa que no s'havia cobrat el import corresponent als darrers 6 anys.

També van denunciar 'la disbauxa' de certes despeses en viatges poc rendibles i la injustícia de que els partits polítics amb representació al Ple es financin amb diners dels santcugatencs.

Potser per falta de temps no van esmentar els diners que va deixar de cobrar Impulsis per una mala gestió en la recaptació d'impostos o el desgavell en el control dels treballs i factures de l'anterior empresa externa que gestionava la recollida d'escombraries i la neteja de la nostra ciutat.

Uns dies després, durant la Festa de la Tardor, ens trobem per el carrer tres delegats sindicals del nostre ajuntament, amb unes pancartes prou explicatives, repartint un document on denunciaven irregularitats que la gent del carrer desconeixíem.

Evidentment aquestes suposades irregularitats s'han de demostrar, però el silenci de la part denunciada i la seva nul·la difusió davant de la ciutadania és, com a mínim, molt sospitós.

Tots aquest fets em van fer comprendre que la proposta del Grup de Debat Polític, abans esmentat, tenia tota la raó de ser i la seva aplicació urgent, plenament justificada.

No es pot deixar que les majories absolutes governin i gestionin els nostres diners tants i tants anys. Com ja vaig dir fa un temps, en aquest mateix mitjà, correm el perill que una majoria absoluta es transformi en una dictadura blanca difícil de controlar.

Fa falta una transparència nítida de veritat i no d'aparador, un control comptable-pressupostari fàcil d'interpretar i de seguir, una auditoria externa eficient i independent de colors polítics i una oposició activa que faci be la seva feina però a la que no se li amagui informació i tingui totes les eines de control per denunciar les irregularitats si s'escau.

JAUME MASSANÉS és portaveu de UASC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.