La caiguda del PSOE de Catalunya


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 30/nov/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dies enrere, a través de Cugat.cat, el senyor David Gutiérrez, número 80 a les llistes del Partit Socialista per Barcelona, feia unes declaracions contràries a la independència de Catalunya que expliquen perfectament perquè el seu partit ha patit una dramàtica davallada en les eleccions del passat 25 de novembre. Ja se sap, quan formes part d'un front espanyolista no pots anar amb eufemismes, perquè el votant sempre optarà per aquell que parli més clar. I de parlar clar, encara que sigui per dir barbaritats, és evident que en saben molt més el Partit Popular i Ciudadanos, que no pas el PSOE de Catalunya.

ESCOLTA-HO

Però més enllà dels matisos, tothom sap que per a aquests tres partits Espanya és una 'unidad de destino en lo universal' per designi diví, i per impedir que allò que Déu va lligar al cel no ho deslligui la democràcia a la terra són capaços de qualsevol cosa. El senyor Miquel Iceta ho va expressar clarament el 15 de juny de 2010: 'Combatrem l'independentisme'; i el senyor Pere Navarro ho va reblar el 22 de novembre passat: 'Lluitarem contra l'independentisme'. Sobta, tanmateix, que una formació com el Partit Socialista, que es proclama d'esquerres, empri un llenguatge tan bel·licista, i sobta també que hi hagi catalans al·lèrgics a la plena llibertat del seu país fins al punt de combatre -'con uñas y dientes', en paraules de Carmen Chacón- els qui gosin defensar-la.

Deu ser per això que David Gutiérrez diu exactament les mateixes coses que diuen el Partit Popular i Ciudadanos:

- 'El Parlament de Catalunya no té prou sobirania per encetar un procés independentista ni per convocar un referèndum'.

- 'Referèndum sí, però dins la legalitat [espanyola]. Ha de passar per les Corts espanyoles, que és on resideix la sobirania d'aquest tipus de decisions i no en el Parlament'.

És a dir, que per al senyor Gutiérrez el Parlament de Catalunya és una cambra de fireta que, decideixi el que decideixi, ni que sigui per unanimitat, serà lletra morta si Madrid no ho aprova. I Madrid, que vol dir PP i PSOE, mai no admetrà cap referèndum sobre la independència de Catalunya. Ja ha dit el president del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, que en el cas que es fes hi haurien de votar també els espanyols. I és que, segons tota aquesta gent, el poble català no és cap subjecte polític. Només hi ha poble espanyol. En altres paraules, el poble català no existeix. La pregunta és: si no existim, per què lluiten contra la nostra independència?

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.