Tot és provisional


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 16/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les preocupacions d'avui demà s'obliden. Els conflictes es fan records i els anhels aconseguits perden atractiu. Tot és provisional. Nosaltres també. Com deia el savi, 'tot flueix'. Si ens guia només aquest 'realisme' i valorem el passat, lamentem el present i temem el futur, anirem a parar a la inoperància.

Margherita Guidacci ho descriu: 'Mentre mirava alternativament per les dues grans finestres, la que dóna al passat i la que dóna al futur, els lladres em van entrar a casa sense cap dificultat i es van apoderar de tot el present'.

Un conte rabínic diu així: 'Déu va enviar l'àngel Gabriel a oferir als homes regals d'eternitat. Després del llarg camí, l'àngel va retornar amb els regals a les mans. I va explicar al Senyor: 'No he trobat ningú que m'escoltés perquè tots tenien un peu al passat i l'altre al futur i no tenien un present on aturar-se per atendre'm''.

Hi ha un temps per a cada cosa i Jesús per encaminar-nos al definitiu, ens fa valorar les oportunitats presents: 'No us neguitegeu pensant en demà. El demà ja tindrà les seves preocupacions. Cada dia en té prou amb els seus maldecaps'. 'Busqueu per damunt de tot el Regne de Déu i ser justos tal com ell vol, i les altres coses se us donaran de més a més'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.