Una reforma ideològica i manipuladora


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 8/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una de les conclusions més clares i inqüestionables per tots els analistes polítics catalans i internacionals (deixo fora els espanyols de l'òrbita del PP que es veu que no saben sumar que 50+21+13+3= 87 escons sobiranistes) sobre els resultats de les eleccions del 25N és, sense cap mena de dubte, que el PP no aconsegueix ser la segona força a Catalunya ni en l'escenari més desitjat per ells mateixos: una majoria absoluta a Espanya i una efervescència sobiranista a Catalunya que els posa en safata el discurs de la por.

L'altra conclusió que crec que és inequívoca és que el PP, espanyol i català, si és que hi ha un PP català, no ha entès res de res i que lluny d'esforçar-se per comprendre la nostra realitat nacional, esmerça tota la seva energia en fomentar el menyspreu i assetjament cap a Catalunya i la seva gent.

La gota que continua fent vessar el got és que aquest projecte de reforma de la llei d'educació que el Ministre Wert s'ha tret de la màniga, suposo que per compensar els mals resultats del PP i excitar la seva parròquia que s'alimenta de demagògia i anticatalanisme, pretén carregar-se un exitós sistema d'immersió lingüística que ha permès, durant més de 30 anys, que aquest país no segregués l'alumnat per raons lingüístiques, garantint així la cohesió social i que a més a més, des del punt de vista acadèmic, aconsegueix que a l'acabar l'ESO tingui competència en ambdues llengües. I encara diria més, probablement, sense immersió lingüística, la majoria no en tindrien en català.

Aquestes grans falsedats han estat denunciades per tots els partits polítics catalanistes i també en aquest mateix espai de comunicació. A aquestes denúncies jo hi vull afegir altres arguments per acabar de demostrar la incompetència d'un Ministre d'un departament tan sensible i clau pel futur de qualsevol societat com és l'educació. Amb aquesta reforma, l'educació no hi guanya res, només es tracta d'imposar una ideologia (ell mateix va dir que volia espanyolitzar els alumnes catalans), com ara incloure una assignatura sobre "l'ètica i la moral" que ja tremolo només de pensar què s'hi tractarà, sabent que vol excloure la d'educació per a la ciutadania perquè parla de les relacions homosexuals i de models de família diferents a la tradicional, per posar-ne un exemple.

És a dir, que en un país on el col·lectiu jove pateix un atur superior al 50%, on una bon part no pot emancipar-se tot i tenir una gran formació i una altra part tampoc no ho pot fer, per falta d'una formació mínima. En un país on no s'esmercen esforços en promocionar la formació intermèdia com ara la FP i en un país on els informes PISA demostren que els nostres alumnes estan molt per darrera respecte als seus companys europeus, en un país així, el seu Ministre, es dedica a projectes de revenja ideològica i nacionalista.

Vist tot això, la conclusió més òbvia i tranquil·litzadora és que el PP a Catalunya, a base de mentides, mai aconseguirà ser un partit central i aviat, molt aviat, quan haguem emprés el camí de l'estat propi, serà un partit residual, discutint-se aquest petit espai amb C's, uns companys de viatge, tan demagògics i manipuladors com ells, que persegueixen generar un conflicte lingüístic en una societat massa cohesionada i assenyada per fer-los cas.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.