TV3 espanyola


Temes relacionats

Espanya democràtica? (24/nov/12)


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 8/des/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Darrerament, certs sectors unionistes han atacat TV3 amb crits, insults, pancartes i altres campanyes perquè és, al seu parer, un canal massa catalanista, una eina al servei del sobiranisme. En canvi, sempre que entrevisten un castellanoparlant ho fan en castellà i no subtitulen ni res (pensant en els telespectadors del Rosselló).

També em va quedar molt clar, mirant TV3 dijous al vespre, un parell de coses: que van dedicar molts minuts al concert de Raphael a Barcelona (que van entrevistar i va parlar en castellà, a TV3!) i que quan parlaven del recital que faria el cantautor italià Eros Ramazzotti van anunciar el seu disc 'Somos' en castellà (i no pas en versió original en italià, o sigui 'Siamo') mentre de fons sonava una cançó seva en castellà (i no en versió original). Això ho fan molt també amb les pel·lícules de cinema.

Al cap d'uns minuts d'escoltar l'Eros versionat, també a les notícies de TV3 parlava (en castellà) un director espanyol de teatre i poc abans havien parlat del disc de la Marató amb una cançó de fons, l'única del disc que és en castellà.

Per tant, queda clar un cop més que TV3, malgrat ser de qualitat, en català, solidària i amb una programació tan encertada, adient i entretinguda que ja voldrien les altres cadenes, continua tenint les mateixes fronteres mentals que totes les altres.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@yahoo.ca



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.