Parlant de gossos i gats..al 2013


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 3/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem en una època on les compres compulsives (a vegades) són una característica. Comprar diverses arracades, ulleres, pantalons o camises té conseqüències econòmiques o d’espai (depèn del que acumulem..)

Però quan les compres compulsives i sense pensar es fan amb animals de companyia estem carregant de dubte la vida d’una esser viu, d’un animal de companyia que està dotat de sensibilitat psíquica a més de física.
Amb això volem dir que els animals de companyia són mereixedors d’uns drets propis.
'Que mono que és el gosset' o 'quina gràcia fa aquest gatet tant petit'...sí és veritat, però aquest 'animal' té unes necessitats higièniques, de menjar, de tracte, d’espai, de passeig i ..d’estima que els hi hem de donar. Ells ens donaran a nosaltres moltes vegades el que nosaltres a ells.
Aquests dies, abans de reis, pensem en el que fem. Com sabeu les properes setmanes els abandonaments de gats i gossos es produiran per tota la geografia, també a Sant Cugat.
La llei de Protecció d’animals atorga drets als animals de companyia, obligatorietat de bon tracte als propietaris i també afegeix responsabilitats a l’administració pública en la seva protecció, salut i el seu no sacrifici. Recordeu l’obligatorietat que els xips siguin referència en cas de pèrdua de l’animal i que si veieu algun gos o gat perdut podeu trucar a l’Ajuntament.
Recordo que en el darrer mandat alguns regidors (PSC, ICV i ERC) vam fer diferents trobades amb 'animalistes' de Sant Cugat i vam poder conèixer de primera mà com desenes de persones tenen cura de les colònies de gats controlades o com calia millorar aspectes del centre col·laborador privat que prestava servei de recollida d’animals abandonats. Es van proposar nous models de gateres i algun suport municipal a les persones voluntàries.
Algunes coses han millorat, però crec que el nou any ens ha de permetre (des del positivisme) revisar i avançar amb allò que es pugui.
També voldria destacar el paper de suport als gats i gossos que fa l’Associació Protectora d’Animals Cau Amic. Una associació que, sense gaire recursos econòmics, tira endavant moguda per una estima als animals a prova de bombes. Crec que necessiten més suport públic i privat, visiteu si us plau el seu web: www.cauamic.com

Es podria parlar d’altres coses com l’incivisme amb les defecacions o no portar lligats els gossos, però cal recordar que els incívics no acostumen mai a ser els animals i que els més febles...sempre són els peluts. També recordar que la normativa municipal sobre tinença d’animals clarifica com els gossos han de 'circular' i les multes (molt grans) en casos de gossos deslligats de determinades races.

Que tingueu una molt bona, solidària, feliç i amb feina estada en el 2013.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.