Duran no és digne de ser un representant polític


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 12/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En un moment clau des del punt de vista social i nacional com l'actual, ens fan falta dirigents polítics sensats, honestos i determinats a lluitar per un futur millor. Quan per contra, n'apareixen alguns que si bé no representen ni molt menys la majoria, no només no tenen cap d'aquestes qualitats, sinó que a sobre es demostra perquè així ho han confessat els imputats, que s'ha actuat il·legalment, aprofitant-se de fons públics per a un gaudi particular, la desgràcia per al país ja està servida.

Josep Antoni Duran i Lleida és un d'aquests polítics, que si la política s'entengués com la majoria de la població creu que hauria de ser, és a dir, una etapa en la vida d'una persona que es dedica a servir els interessos dels ciutadans i les ciutadanes que representa, per damunt dels particulars, ja faria anys que hauria d'haver plegat.

En la campanya electoral de les darreres eleccions espanyoles, on Duran n'era el candidat per CiU, les xarxes socials anaven plenes dels cartells de totes les eleccions anteriors on Duran ja hi apareixia com a candidat, al costat de polítics que fa una dècada o més que s'han retirat de l'esfera pública per dedicar-se a activitats professionals privades. Això, que en algun altre àmbit de la vida, val a dir que incomprensible per a mi, podria considerar-se una gran virtut, la de sobreviure per damunt de tot i de tothom, ara mateix representa la pitjor de les imatges que volem d'un càrrec públic que, curiosament, mai ha tingut cap responsabilitat de govern que l'hagi obligat a prendre decisions impopulars i dramàtiques, com és el cas actual, de les que desgasten a tots els governants, sigui quin sigui el seu color polític.

Desdir-se del que vas prometre com a màxim responsable de les accions i decisions d'UDC, amagar-se i no donar la cara, aprofitar-se dels companys de partit als que mai els has concedit ni un minut de glòria als mitjans que sempre has acaparat, per a que ara et treguin les castanyes del foc és, com a mínim, una actitud covarda i menyspreable, tot i que mentiria si dic que m'ha sorprès.

Els que estem convençuts que si fóssim un estat independent viuríem molt millor, mai ens farà dubtar res ni ningú, per molt que alguns s'hi esforcin. Però en un moment crucial com l'actual, on hem de ser capaços de transmetre que la independència és l'única esperança que com a país tenim si volem sortir d'aquest atzucac, actituds com la del Duran ens fan molt de mal.

No hem de permetre que algú que sempre s'ha emmirallat amb la manera de fer política a la madrilenya, que ha somiat un ministeri i que ha dedicat la seva condició de diputat català al Congrés per formar part dels lobbies econòmics de la capital espanyola, que suposo que deu ser on es remena el veritable poder, ens faci retrocedir ni un mil·límetre en les nostres legítimes aspiracions socials i nacionals. Els representants polítics ens hem de guanyar la credibilitat i sobretot hem d'actuar coherentment per a conservar-la, qui no ho faci, no es mereix exercir una de les funcions més lloables que es pot tenir: representar els teus conciutadans i conciutadanes.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.