Amagar la bondat?


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 13/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan fem un servei, tots esperem que ens ho agraeixin. Però aquest reflex espontani tan raonable l'hem de controlar, perquè posa en perill la qualitat de la intenció.

Una bona obra perd la seva gràcia quan se'n fa publicitat. Recordem aquell avís de Jesús, tan oblidat: 'Mireu de no fer el bé davant de la gent perquè ho vegin. Per tant, quan dones a qui ho necessita no ho anunciïs a toc de trompeta, com ho fan els hipòcrites a les sinagogues i pels carrers perquè tothom els alabi. Tu quan ajudes els altres, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi secret'. La qualitat moral que Jesús reclama, deixa la recompensa en mans del Pare del cel. Les ajudes han de ser generoses, transparents i sinceres: No han de propiciar l'orgull del donant ni humiliar el beneficiari. Tenint clars aquests criteris, cal afegir que donar a conèixer les bones obres pot ser profitós. Salvaguardant l'anonimat, fan veure que el món no és la pàtria dels aprofitats, habitada només per mentiders i lladres que estafen i roben, sinó que hi ha moltíssimes persones que fan seriosos esforços per ajudar els altres, persones altruistes que, a més de servir d'exemple, ajuden a recuperar la confiança en la bondat humana.

BLAI BLANQUER és rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.