Unitat i diversitat


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les migracions sempre han posat de manifest la varietat de formes que pren la vida humana segons la història, la situació econòmica i sanitària, la cultura i també l'orientació religiosa de cada poble.

L'allau migratòria dels temps moderns constitueix una nova prova de foc per a la cohesió social. La solidaritat universal ha esdevingut una necessitat irreversible. És una gran oportunitat i a l'hora un deure. Si el sabem gestionar bé, ens beneficiarà a tots. Per una mala gestió de la diversitat, històricament han sobrevingut grans desastres. Si tenim present aquesta perspectiva, estarem en millors condicions per entendre que tots, pelegrins de fe i esperança, constituïm un poble enriquit per la diversitat. Els cristians arrosseguem la càrrega històrica d'haver gestionat malament la diversitat. S'han imposat trencaments i discòrdies, sempre que les diferències no han estat fruit de l'Esperit de Jesús. Davant dels grans reptes de la increença i la injustícia imperants, la desunió dels cristians vista amb simple sentit comú és una incoherència ridícula. I vista des de la fe és una traïció a Aquell que ens agermana en la unitat per establir la veritat i la vida, la justícia, l'amor i la pau al món. Hem de canviar molt.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.