L'activisme cultural de Sant Cugat


  • Comparteix:

albert.royo

Albert Royo


Publicat: el 21/gen/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat té una merescuda reputació com a centre de producció i consum culturals. Disposem d'equipaments envejables amb una programació àmplia i diversa. Comptem amb teatres, auditoris, biblioteques, museus, cinemes i escoles de dansa, música o arts plàstiques. El municipi és, a més, el domicili d'una gran quantitat d'actors, actrius, artistes, músics i escriptors. Des de l'Ajuntament és fa una important tasca de gestió d'espais culturals i de suport a la difusió cultural i a les entitats culturals. Però sense l'activisme ciutadà, tot plegat seria una capsa buida, un repositori sense ànima.

Per això m'he alegrat de descobrir que acaba de néixer una nova entitat cívica. Es tracta de La Cultural, una associació que té per objectiu dinamitzar culturalment el centre de la ciutat i, més en concret, el barri de l'Hospital, format pel carrer del mateix nom, la plaça Pep Ventura i els carrers adjacents. Aquesta és una zona que ja compta amb diversos tallers d'artistes i dissenyadors, amb un petit teatre de putxinel·lis, una escola de dansa i amb l'Ateneu i la Ràdio de St Cugat; un barri amb una gran activitat cultural, amb interessants ofertes gastronòmiques, que busca projectar la seva identitat definida per una suma de santcugatencs de tota la vida i nouvinguts provinents d'altres municipis o d'altres països, persones que no accepten la imatge de Sant Cugat com a ciutat dormitori.

La Cultural organitza regularment trobades per donar a conèixer l'obra d'artistes, dissenyadors i artesans que viuen o treballen al barri de l'Hospital. És un punt de trobada entre els veïns, que dinamitza el centre i ajuda a crear un teixit social dens, ric amb matisos i sensibilitats. Iniciatives com La Cultural fan sentir la ciutat viva i permeten mostrar-ne el millor de si mateixa.

ALBERT ROYO és politòleg



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.