Hem fet tot el possible per evitar-ho?


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 2/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat mes de setembre UASC preguntava a l'ajuntament de Sant Cugat, en una roda de premsa, per la aplicació del PAM (Pla d'actuació municipal) per gestionar una emergència produïda per un incendi forestal i del PPU (Pla de Prevenció per Urbanitzacions) per evitar els efectes dels incendis establerts a la Llei de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions 5/2003.

ESCOLTA-HO

L'existència d'aquests dos plans cobra una importància vital en una ciutat com Sant Cugat on districtes com la Floresta, les Planes i una part important de Valldoreix estan dins dels boscos de Collserola amb un elevat risc d'incendis.

Vagi per davant que la màxima responsabilitat per l'aplicació d'aquests plans recau en la Diputació, el Parc de Collserola i l'ajuntament de Sant Cugat, amb l'EMD inclosa. Però malauradament sabem que les administracions són organismes lents i actualment, amb unes limitacions econòmiques importants molt evidents.

Ara bé, no podem oblidar que els primers perjudicats en cas d'incendi són les persones que viuen en aquests indrets boscosos. Les seves cases, pertinences i la seva pròpia integritat física poden córrer un gran perill.

Llavors, quan em preguntava si aquestes persones podien fer alguna cosa per millorar la seva pròpia seguretat vaig rebre la invitació per visitar el barri de Sol i Aire.

Vaig poder comprovar de forma directa com s'han organitzat davant de possibles incendis o altres fenòmens naturals com poden ser les ventades i les nevades. He de confessar que vaig quedar meravellat de com uns quants veïns conscienciats s'han coordinat i estructurat per actuar ràpidament davant de qualsevol contingència. No explicaré tots els detalls per no allargar-me gaire però creieu-me que és admirable. No és un procés fàcil ni ràpid però com tot en aquesta vida el més important és començar.

Posteriorment, en el darrer Consell de Barri de les Planes ja vaig anunciar que l'Associació de Propietaris de Sol i Aire i la UASC (Un altre Sant Cugat) es posen a disposició de l'ajuntament per promoure un procés similar a Les Planes com a primera prova pilot.

No vull pensar ni per un moment veure repetides a casa nostra les imatges dels incendis a l'Alt Empordà d'aquest estiu i quedar-nos amb el dubte de si les administracions o la gent hem fet tot el possible per evitar-ho.

JAUME MASSANÉS és portaveu de UASC



  • Comparteix:

COMENTARIS

A mi se'm posa la pell de gallina solament amb pensar-ho

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 2/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.