Símbols i qualitat de vida


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 2/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Segons la Unitat d'Intel·ligència Econòmica, el millors lloc on néixer és Suïssa. Entre els deus primers, no hi ha Espanya, perquè és un dels pocs llocs on robar és ben vist, on els sobres dels corruptes no es veuen i on l'amiguisme és el pa de cada dia.

L'escollida ha estat Suïssa per la seva riquesa, la seva qualitat de vida i la seva cultura. És clar, és difícil que el triat sigui un país on tot un estadi insulta el millor jugador del món, on fer cops de peu i trepitjades sigui un exemple a seguir, on alguns parlamentaris se'n van perquè no saben perdre i on algunes de les particularitats que fan l'Estat ric i divers (plural) són perseguides fins al punt d'intentar-les eliminar.

En canvi, els símbols patriòtics espanyols (la bandera, l'escut i l'himne) són una de les principals despeses d'aquesta Espanya tan nacionalista i preocupada pels seus símbols: el cost dels retrats del rei i la reina d'Espanya per a l'ambaixada de Berlín (73.590 euros), les banderes espanyoles per a les ambaixades (115.640 euros)i els uniformes d'etiqueta de l'exèrcit (208.656,80 euros) són, un cop més, una injustícia identitària.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@yahoo.ca



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.