L'IES Leonardo es mereix que l'Ajuntament estigui al seu costat


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 23/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No és la primera vegada, i desgraciadament em temo que tampoc serà l'última, que dedico una columna o article d'opinió a l'IES Leonardo da Vinci de Sant Cugat. Un cop més, reitero la meva indignació davant el deplorable estat de les seves instal·lacions, motiu de gran preocupació entre la direcció del centre, la comunitat docent, l'AMPA i evidentment entre l'alumnat.

Aquest malestar que genera haver de treballar i estudiar en un centre d'ensenyament tan malmès per la manca d'inversions durant massa anys, hauria de ser compartit també pel govern municipal. L'obligació d'una Regidoria d'Ensenyament ha de ser vetllar per garantir que els centres públics del seu municipi siguin, com a mínim, dignes i segurs per a la integritat física de l'alumnat i el professorat, cosa que a dia d'avui difícilment podem afirmar de l'IES Leonardo da Vinci.

De fet, aquesta és la gran mancança que aquest IES arrossega des de fa molt temps, perquè pel que es refereix al projecte educatiu que desenvolupa, ha quedat prou demostrat que no només és molt solvent, sinó que també ha estat punter a l'hora de fer servir les noves tecnologies a les aules, entre d'altres iniciatives pedagògiques.

El projecte de construcció del nou IES Leonardo a Volpalleres s'arrossega des de ja fa masses anys i en multitud d'ocasions hem sentit que des del govern municipal es reivindicava aquesta necessitat, però ara que ho penso, potser només es deia en períodes de campanya electoral. Amb l'excusa que aviat es traslladaria, no s'hi ha fet el més mínim manteniment en unes instal·lacions que fa anys que acusen el pas del temps.

Per si això no fos poc, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha decidit iniciar el desmantellament de l'oferta pública de Formació Professional al nostre municipi. Al·legant que no hi ha suficients alumnes i no els resulta rendible, el curs vinent l'IES Leonardo, l'únic centre amb una oferta pública de Formació Professional, deixarà d'impartir el Grau Superior dels cicles formatius d'electricitat i electrònica. Aquest és un argument molt traïdor perquè difícilment hi haurà pares i mares que decideixin inscriure els seus fills i les seves filles en un centre educatiu que està deixat de la mà de déu, amb unes instal·lacions decrèpites i greus dificultats d'accés. L'accés en bus deficient ja que una freqüència de pas cada mitja hora és del tot insuficient en les hores punta i l'accés en bicicleta suposa un greu risc per l'alumnat que hi opta, per la manca de carril bici en una carretera amb una gran afluència de vehicles.

L'IES Leonardo es mereix que l'Ajuntament de Sant Cugat faci tot allò que té a les seves mans per garantir que el nou centre estarà fet el més aviat possible i que, mentrestant, s'hi dedicarà una partida econòmica per a la dignificació i seguretat de les seves instal·lacions. D'una altra manera, pensarem que es vol deixar morir d'inanició institucions pedagògiques que són un referent de la nostra ciutat com ara l'IES Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.