Socialistes: ara bons, ara dolents


Temes relacionats

Liderazgo del PP frente a la deriva socialista (26/feb/13)


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 27/feb/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estava llegint la columna d'ahir dimarts de la secretària general del PP de Sant Cugat i pensava fer un resposta... però val la pena? Jo crec que no, sincerament que la gran aportació sigui que el PP és una pinya (suposo que no vol dir un secta) i que tothom pensa el mateix potser no necessita resposta. A més, ja fa temps que la lògica 'Sálvame local' cansa: barrabassada del PP i resposta en tromba nostra, i molt sovint d'altres, contrarèplica i, au, ja hem fet el joc. Passo avui no tinc ganes d'abordar debats en lògica de 'Luz de Trento, martillo de herejes, espada de Roma', suposo que el PP el que també hauria de veure és si la pinya està sana o no.

Sí, el PSC ha votat a favor del dret a decidir al Congrés dels Diputats (i no us amagaré que estic content). Com també ho va fer al Parlament en el mateix text socialista o en moltíssims ajuntaments on hem defensat aquest principi.

Cal, però, que se sàpiga que el text aprovat ahir tenia diferències respecte al text presentat i aprovat al Parlament, crec que hauria estat necessari que CiU, ERC i ICV haguessin tingut la capacitat d'incorporar al consens al PSC al Parlament, presentant el mateix text que ahir al Congrés dels diputats.

Si la majoria de partits estem a favor del dret a decidir i fer una consulta legal (com diu en els resolucions presentades a Congrés i Parlament) sobre el que volem ser els catalans i les catalanes: caldria deixar de banda els tacticismes de partit i les ganes de fotografia?

Avui sembla que el PSC ja és bo, i el seu primer secretari també. Fa uns dies era un 'venut al PSOE' i motiu de milers d'hores de tertúlia on es posava en entredit el catalanisme del PSC i fins i tot la nostra catalanitat.

Sabeu que és el que opino de tot plegat i quins han estat els meus posicionaments i del grup municipal al que represento al voltant del tema. És per aquest motiu crec que em puc permetre dir que ni fa unes setmanes érem (els socialistes catalans) tan dolents ni ara som tan 'guais' i patriotes, o al revés depenent de com hagi estat el vot al parlament o al Congrés dels Diputats.

Es clar que existeixen opinions diverses ,aquest partit no és una secta i la unió de les ideologies obrerista i catalanista, orígens geogràfics, metropolitans o interior fa que els matisos hagin enriquit una proposta durant molt temps.

El dret a decidir (o el dret a l'autodeterminació com constava en les bases fundacionals del PSC) és un component democràtic de lliure elecció, de capacitat de decisió, de diàleg i crec que aquest fet no hauria d'estar subjecte a moltes interpretacions. Crec també que ni el PP és Espanya ni Catalunya és CIU i cal que ni aquí ni allà caiem en tòpics lamentables.

Com sabeu, en política els gestos són importants i ahir el PSC va reafirmar el compromís amb el seu programa electoral (que crec que és el fet més important i que segurament va passar inadvertit fa un uns mesos) i ha fet una aposta per redefinir i modernitzar les relacions amb el partit germà del PSOE. Sé que molt actors externs deuen estar maldant per un trencament entre el socialisme català i espanyol. Estic segur, també, que tots aquells que tenen la responsabilitat de traçar un nou full de ruta sabran redefinir relacions i actualitzar principis, tenint en compte que avui el pont més important que existeix entre Catalunya i Espanya és el que aguanta el PSC i el PSOE. En aquest sentit la declaració de reforma constitucional federal presentada i pactada entre el PSC i el PSOE no hauria de quedar en l'oblit.

Fa uns dies una part de l'opinió pública proclamava que cinc diputats van trencar la disciplina de vot i això no estava bé i altres els qualificaven d' uns herois en la defensa de Catalunya. S'han girat les opinions?

Crec sincerament que en aquests moments les plaques tectòniques de la política s'estan movent i és necessari que la renovació de discurs, ètica, programes i maneres de fer estiguin a l'ordre del dia. Crec que el PSC també ho ha de fer i és necessari que aquest partit torni a representar un societat plural i diversa. Crec que anem en la línia correcta.

Dia complicat pel PSC, com ho han estat altres votacions o temes. Estic convençut que hem fet el correcte al Congrés dels diputats donat que és el que deia el nostre contracte amb els ciutadans.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

Perdona els socialistes bons no estan ni al PSC ni al PSOE, vosaltres l'únic que feu es desprestigiar la paraula i el concepte socialisme... Així que ni bons ni dolents, simplement còmplices del desprestigi de les paraules, gràcies per col·laborar amb la neollengua!

Manel Roca Baringo. Enviat el 27/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.