Amaguem el que no forma part de la 'marca Sant Cugat'?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 13/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Un dimarts a les 8 del matí. Contenidors d'escombraries situats a la rambla del Celler davant de les galeries comercials on es troba, entre d'altres, el supermercat Mercadona. A escassos 100 metres de la façana principal de l'Ajuntament de la nostra ciutat

Tres persones s'aboquen als contenidors d'escombraries i comencen a treure bosses. Ho veig des de força distància. Van traient bosses molt ràpidament, de la mateixa manera que hem vist en alguns reportatges de la televisió. Treballen junts.

Arriba el camió de les escombraries, fa la rotonda i entra d'esquena per arreplegar els contenidors. Es va posicionant per poder agafar els contenidors. En aquest moment penso que pot haver alguna diferència d'opinió entre les persones que treuen les bosses i els treballadors del servei municipal. Cap problema, uns continuen apurant els darrers segons per treure bosses i els altres comencen a abocar les escombraries al camió.

En aquests moments es comencen a treure aliments de les bosses, molts d'ells són fruita i verdura, i es reparteixen entre les diferents persones i els seus carros de la compra. Es veuen bosses del Mercadona, tot i que no puc assegurar que el menjar sigui d'aquest establiment.

Em comenten que vénen molt sovint a aquesta hora i que els aliments estan bé i molt sovint encara no estan caducats. Malgrat tot no volen parlar. Els hi comento que hi ha serveis municipals i de Caritas que poden ser útils i que són força utilitzats per molta gent. Les persones, amb gorra posada i carro de la compra tiren amunt ràpidament.

Els darrers plens municipals han aprovat una moció institucional (amb text original del PSC) contra la pobresa i una altra també de caire institucional sobre la recollida d'aliments en bon estat d'establiments alimentaris (partint d'un text d'ICV,) on s'acordava, entre d'altres aspectes:

- Endegar una campanya de sensibilització per tal de conscienciar els establiments comercials i també a la població de les conseqüències medi ambientals i ètiques de llençar el menjar.
- Habilitar mecanismes adients que facilitin el servei de recollida als establiment alimentaris per tal que els productes aptes pel consum arribin a les entitats d'acció social, banc d'aliments i menjador social.
- Estudiar la taxa de residus dels establiments comercials, amb l'objectiu d'aplicar una discriminació positiva de a aquells establiments que estiguin contribuint a reduir el volum de producte abocat a la brossa, alhora que estan contribuint a la construcció d'un territori socialment responsable.
- Incloure les iniciatives que es duran a terme relatives a lluitar contra el malbaratament alimentari en el marc del Pla contra la pobresa i l'exclusió social que està elaborant l'Ajuntament de Sant Cugat.

S'estan fent coses, certament, però hem d'aprofundir amb els termes aprovats en la moció.

Mirar a un altre costat no és rebut.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.