Intervenció divina


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 16/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El bisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va fer el seu jurament a les 17.14 hores del dimarts dia 12, el dia del conclave vaticà per escollir nou Papa. El curiós del cas és que 17.14 equival a 1714, o sigui l'any de l'Onze de Setembre. L'any que ve (2014) en farà 300 de la caiguda de Barcelona. Sovint, en un partit del futbol al Camp Nou la gent crida 'independència' coincidint amb el minut 17 i 14 segons, és a dir, 17.14 (1714), igual que l'hora que el bisbe va fer el jurament.

Alguns diuen que és una casualitat, una pura coincidència que no té res a veure amb la realitat (qualsevol semblança...), coses del guió i prou. Però jo m'ensumo que darrera de tot hi ha un gest d'en Sistach per afegir-se al clam per l'autogovern, just el dia que el Barça guanyava 4-0 a un equip italià, en un Cam Nou ple de gom a gom i amb els mateixos crits de sempre.

Ara bé, hem de tocar de peus a terra i ser conscients que, davant de l'atur, les retallades, els fraus i corrupció i els ministres espanyols feixistes, no ens salvarà ni Déu.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
darrutri@gmail.com



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.