Dia de Rams i clams


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 24/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diumenge de Rams: la benedicció dels rams a la plaça es farà a les 12 del migdia. I benedicció en castellà davant del portal de l'església, a les 11 del matí.

Si fa bo, milers de persones omplen el recinte. S'apleguen per gaudir de la gratuïtat i la tendresa. Si hi som i ens tempta la fe cristiana, deixem-nos temptar. Avui Jesús ens invita a entrar a un territori desconegut (que pel que vivim cada dia, sembla inexistent): el territori de la més gran bellesa, el sorprenent estatge de l'amor en plenitud. Desenganyats per tantes males conductes que ens envolten i descontents com estem de nosaltres mateixos, tenim motius sobrats per desconfiar. I malgrat tot, ens omplim la boca de grans proclames. Ens assemblem a la entremaliada Mafalda a qui el seu dibuixant fa dir: 'Estimar la humanitat no costa gaire. El que costa és estimar el veí que tens al costat'. L'encant del dia de Rams pot ser un miratge efímer. Però també el podem omplir de sentit adreçant un clam a aquell que estima de veritat sobretot els pecadors, els enemics i els pobres. Que ens fascini la bondat que fulgura al cor de l'escòria. Deixem-nos temptar. Seguim els passos del que té l'honradesa al cor. No ens quedem a la plaça, pugem amb ell a Jerusalem.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.