Què està passant a Valldoreix?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 27/mar/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu, ha tornat a ser notícia després de les informacions publicades sobre presumptes informes encarregats a una agència de detectius sobre ella . Com saben, Turu representava una coalició político-veïnal formada per PSC, ICV, ERC i Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix que va governar de l'any 2003 a 2011.

Com s'ha publicat als mitjans de comunicació, les accions van ser presumptament encarregades pel membre de l'equip de govern (CiU) que era el regidor responsable de la seguretat ciutadana de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. No sabem a instància de qui, almenys de moment.

L'actual President de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, no fa moltes rodes de premsa ni declaracions públiques. Aquest fet no és ni bo ni dolent, simplement una constatació.

Trobo a faltar que el senyor Puig hagi donat suport a Montserrat Turu en aquesta circumstància complicada i dolorosa i hagi sortit a defensar el dret a exercir lliurament l'activitat política de la persona que va representar els valldoreixencs abans que ell. Trobo a faltar que hagi estat la primera persona a posar-se al seu costat i en oferir-li suport .

Ara a Valldoreix ja no hi ha plens amb retrets entre públic i polítics, la bassa d'oli de la majoria absoluta de CIU sembla que ha adormit l'activitat.

Malgrat tot, el fet que no s'expliquin les coses no vol dir que no passin. Sembla ser que el Consell de la Vila comença a funcionar i no sé jo si el govern municipal estarà preparat per digerir compartir opinions i posicionaments.

Us posaré un exemple sobre que s'està fent o que s'està amagant (presumptament, es clar). Per exemple sobre el conveni econòmic entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix (per entendre'ns, una mena de concert a la basca):

Josep Puig (EMD Valldoreix): 'Abans de finals de juliol tindrem nou conveni amb Sant Cugat' (Roda de premsa de 21 de març 2012)

Puig diu que el nou conveni econòmic amb Sant Cugat es tancarà properament "El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, assegura que l'acord per al nou conveni econòmic entre la seva administració i l'Ajuntament de Sant Cugat estarà tancat en les properes setmanes, just abans de la data límit que és a finals d'any" ( Roda de premsa de novembre de 2012)


Conclusió:

1. Algú no està dient tota la veritat, oi? (recordar que avui és 27-03-2013)

2. Existeix algun problema que no es vol dir?

3. Hi ha un trencament sobre aquest tema entre el govern municipal i l'EMD?

4. L'EMD ha deixat de ser un ens autònom per ser una delegació del govern municipal?

Demano formalment als governs de l'Ajuntament de Sant Cugat i de l'EMD de Valldoreix que informin (amb papers i dades sobre la taula) de l'estat de les negociacions sobre el nou conveni econòmic i que facin extensiva la informació als ciutadans de Valldoreix i de Sant Cugat.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.