Masoveria urbana, predicar amb l'exemple


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 3/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies, els mitjans de comunicació van recollir la demanda de 45 persones interessades a fer de masovers urbans. Com sabeu, a grans trets, la masoveria urbana es basa en un contracte entre propietari i masover on aquest segon quantifica el seu esforç i materials com a lloguer en la rehabilitació de l'habitatge i, per tant, no hi ha intercanvi econòmic.

45 persones estan interessades però cap propietari ha ofert el seu habitatge per tal que pugui entrar en aquesta operació. Aquest era el fet...diguem que en quant a resultats una mica pobre, no trobeu?

El regidor d'Habitatge feia una crida, necessària d'altra banda, al fet que propietaris cedeixin el seu bé en aquesta proposta nova, tot assegurant que l'Ajuntament ofereix les garanties legals a través de l'Oficina d'Habitatge.

Em sembla una demanda assenyada per part del regidor, a la qual em sumo, però crec que l'Ajuntament de Sant Cugat (i Promusa) i la Generalitat de Catalunya haurien de de fer un pas endavant i 'ensenyar el camí'.

Us vull recordar que l'Ajuntament i Promusa disposen de locals que fa mesos (i anys) que no es lloguen i caldria avançar en un projecte de Masoveria urbana, industrial o empresarial. Aquesta serà una proposta que proposarem formalment al govern municipal i que ja anuncio.

D'altra banda cal que tornem a posar els ulls als anomenats 'intestats' que són aquells béns que han passat a ser propietat de la Generalitat de Catalunya atès que els propietaris no havien fet testament i no existeixen hereus. Fa anys que demanem un conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament de Sant Cugat on es cedeixin aquests habitatges. El govern municipal (CIU) sempre s'ha mostrat contrari a aquesta operació adduint la situació econòmica en la inversió i arranjament. La masoveria podria obrir la porta a l'ocupació (amb C).

Tenir tancats els locals i els habitatges no té sentit. Diuen que no fer res també és una forma de fer, demano al govern municipal que deixi de banda els seus 'problemes' mediàtics i la majoria absoluta asfixiant que els limita la 'superació' i escolti les propostes de col·lectius i partits.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.