#setmanapobresa


  • Comparteix:

Miquel Herrada

Miquel Herrada


Publicat: el 16/abr/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja ha arrencat la Setmana contra la Pobresa i l'Exclusió Social, organitzada per Cugat.cat amb la col·laboració de l'Ajuntament i Càritas i el suport de l'Obra Social 'la Caixa'. Fins dissabte, més de 70 punts del municipi recolliran aliments per al menjador social de Càritas (els podeu localitzar en aquest mapa). La setmana s'omplirà de contingut amb una programació especial de Cugat.cat (ràdio, televisió i diari electrònic) que vol visualitzar les situacions de pobresa al municipi i fer aflorar les maneres de superar-les.

ESCOLTA-HO

La idea va sorgir dels treballadors de Cugat.cat ara fa uns mesos. Les propostes eren diverses, però partien d'un mateix diagnòstic: no n'hi ha prou amb informar, dia rere dia, de la xifra d'atur, els desnonaments, la precarietat laboral o el tancament d'empreses i comerços... Cal fer alguna cosa més. Els periodistes també són ciutadans que participen -i sovint pateixen- les conseqüències d'un repartiment desigual i injust de la riquesa. És el moment de l'acció.

A partir d'aquesta idea, des de Cugat.cat vam reflexionar sobre les possibilitats d'actuació d'un mitjà de comunicació públic en aquest àmbit. I el que se'ns va acudir va ser posar la nostra plataforma mediàtica al servei de la gent que viu situacions de pobresa i exclusió per visualitzar aquesta realitat, primer pas per canviar les conductes. I això és el que hem fet. Durant tota la setmana, a la programació de Cugat.cat parlarem d'això: del que fan des de Serveis Socials, Càritas, Creu Roja i altres entitats; de les dificultats per accedir a una vivenda i de l'oferta pública d'habitatge; de les accions de la PAH; de l'atur i l'ocupació; de les iniciatives de suport mutu que neixen de la societat civil; i un llarg etcètera. Aquí podeu consultar la programació completa, que tindrà una cloenda el dissabte 20 d'abril, d'11 a 14h, amb un acte a la plaça d'Octavià.

A més, aprofitarem la setmana per fer una gran recollida d'aliments per al menjador social de Càritas gràcies a la complicitat de més de 70 entitats, comerços, empreses i institucions que s'han afegit a la campanya convertint-se en punts de recollida. Els aliments que es poden donar, fins dissabte, són: llet, oli d'oliva, tonyina, tomàquet triturat, llegums, sucre i farina.

Som conscients que això és una petita gota en un oceà. Les necessitats socials i la injustícia en el repartiment de la riquesa no es resolen en una setmana. Però, des de la nostra esfera d'actuació com a mitjà de comunicació, esperem que aquesta iniciativa contribueixi a generar debat i discussió sobre un tema que requereix de la implicació profunda de tota la ciutadania.

MIQUEL HERRADA és periodista i director de Cugat.cat
@MiquelHerrada



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.