Todos los catalanes


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 12/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En ple franquisme (31.06.1959), el rector de la parròquia Sant Ildefons de Barcelona va dir Missa en llatí i va predicar en català. Això va indignar el Sr. Galinsoga (director de La Vanguardia imposat per la dictadura) que li va etzibar: 'Todos los catalanes son una mierda'.

La reacció a l'ultratge va ser pacífica i intel·ligent: subscriptors i anunciants es donaven de baixa i diaris sense comprar s'escampaven pels carrers. La dictadura es va veure obligada a destituir el director injuriós. Aquesta lluita per la dignitat ve a tomb quan s'ha difós que el Sr. Alfredo Sáenz, antic conseller delegat del Banco Santander (indultat d'una condemna anterior pel president Zapatero) ara, a instàncies del Banc d'Espanya accepta deixar el càrrec i cobrar un pla de pensions de 88 milions. Sembla, a més, que la gratificació es considera legítima. Una salvatjada com aquesta és greument ofensiva i més quan el nombre d'aturats creix fins a límits d'emergència. L'equilibri social enfront dels poca vergonyes reclama una reacció serena i intel·ligent. Si la justícia s'inhibeix, a la ciutadania que encara tingui diners al Santander no li queda el recurs d'anar-los a retirar, al menys fins que s'anul·li aquest escandalós pla de pensions?

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.