Sant Cugat més actiu


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 26/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Solemnitat del Corpus és una festa cristiana de joiosa exaltació de l'Eucaristia. A Catalunya el poble cristià la va fer tan seva, que ja en el segle catorze la festa religiosa es va convertir en festa popular. Algunes poblacions, amb nervi participatiu, encara la mantenen viva. En ciutats com la nostra, el teixit social ara és tan anònim i bigarrat, que els cristians hi hem de substanciar la festa.

Primer ens cal actualitzar la fe fins que el que anomenem Santíssim Sagrament ens empenyi a una eficaç acció solidària. I a més ens cal reanimar la joia fraterna perquè Déu estima a dóna amb alegria. Aquesta ha de ser l'aportació discreta i sincera de la comunitat cristiana a la jornada de caràcter comercial 'Sant Cugat Actiu' que enguany s'escau justament el mateix diumenge dos de juny. Els promotors d'aquesta jornada i el municipi treballen per coordinar amb respecte cada activitat. 'Sant Cugat Actiu' enguany posarà de relleu l'activitat solidària de la ciutat en paral·lel amb l'esforç que està fent el món del comerç per potenciar l'economia. Es vol indicar així que l'objectiu no és simplement fer diners, sinó que arribin a tothom. Treballem plegats per un Sant Cugat tan actiu que activi els valors més excel·lents.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.