Tot és culpa d'Espanya?


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 21/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'un temps ençà sembla que tots el mals dels catalans siguin culpa d'Espanya. Al menys això es el que ens volen fer veure des d'alguns sectors de la societat (em refereixo a polítics o mitjans de comunicació clarament nacionalistes o pro-independència) quan, fent un discurs altament adulterat, pregonen la idea de que si Catalunya té un deute públic descomunal (56.312 Milions d'Euros) es per culpa d'Espanya, si a Catalunya hi ha 750.000 persones a l'atur es per culpa d'Espanya, si a Catalunya tenim una sanitat cada cop amb menys recursos es per culpa d'Espanya, si a Catalunya la Generalitat no paga els seus deutes (recordem els impagaments a Ajuntaments, a farmacèutics, a persones amb dependència, etc) també es culpa d'Espanya.

I la pregunta que es fa un mateix quan sent tot això es: Si el sistema de finançament de les Comunitats Autònomes de règim comú no ha canviat (be, de fet per Catalunya sí ha canviat, però a millor) des de fa molts anys, quina és la raó per la que som una de les Comunitats Autònomes més endeutades?

Si la pregunta la tingués de respondre la nostre estimada Alcaldessa de Sant Cugat, diria (ella que no té problemes per distorsionar una miqueta la realitat quan li interessa) que tot és problema del espoli fiscal de l'Estat Espanyol i que potser tindrem de fer una declaració unilateral de independència.

Segurament, la resposta correcta a ella no li agrada massa, però és la que és.

Resulta que els diferents governs de la Generalitat de torn des del 2003 (Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas) han gastat molt més del que ingressaven i això ha provocat que avui el deute públic emès per la Generalitat estigui considerat com 'no recomanable' internacionalment.

Es veritat que des del 2008 han anat minvant els ingressos a mesura que avançava la crisi econòmica, però no es pot donar la culpa a Espanya quedar-se tant tranquil, intentat fent creure la gent que la font dels nostres mals es Espanya i que amb un estat propi viurem com en un somni en el que tothom tindrà feina i tot serà de color rosa.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.