A l'altra banda del Monestir, també educació i comerç


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 29/mai/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies estem parlant molt de la 'contrareforma' en matèria educativa que ha tirat endavant el ministre Wert del PP. Crec que solament cal llegir la columna d'aquest dimarts del regidor popular local Bruno de Salvador per entendre coses. A part del llenguatge 'Pemaniano' emprat, deixa molt clar quin és el tarannà ultra del cop d'estat educatiu realitzat i com el 'brazo derecho' de la cristiandat del 'Tea Party' popular ens vol evangelitzar lingüísticament, en quant a valors i alhora privatitzar l'educació, i que ho paguem tots.

Sobre aquest tema cal defensar amb ungles i dents el consens aconseguit i sobretot el sentit comú, la separació església estat i entendre que imposar ja forma part d'un tarannà del passat. Sobre aquest tema, aquest diumenge dia 2 de juny les AMPA de la ciutat han organitzat una Mobilització a Sant Cugat sota el lema 'retallar en ensenyament és retallar en futur'. Allà hi serem.

Aquest divendres, i cap de setmana, la nostra ciutat acollirà el Sant Cugat Actiu. Una mostra comercial que arrossega ciutadans al carrer, propostes comercials i anima un sector que en aquests moments ho està passant malament. Desenes de comerciants de la nostra ciutat no tenen beneficis (ni tan sols els seu sou) des de fa mesos o anys. Força als comerciants de la ciutat i a la seva associació, serà un cap de setmana intens on també els tallers i les activitats ciutadanes tindran un gran protagonisme. La propera setmana servirà per fer valoració sobre la mostra i si l'objectiu de finançament privat extra de la Fundació Sant Cugat actiu ha funcionat o la despesa en RRHH era això, despesa.

L'obra civil que connecta l'avinguda de Francesc Macià amb la Rambla del Celler (scalextric) ha separat encara la part de davant i darrere del Monestir. Aquesta barrera dificulta la interacció de la zona del carrer de la Creu, avinguda de Cerdanyola amb l'Eix de vianants, sempre en el sentit de darrere del Monestir. Una vegada (malgrat les sentències judicials i el que dèiem històricament alguns) perpetrada la barrera per part de CIU, cal actuar en establir activitat i connexió entre aquestes dues zones.

Crec que la iniciativa del Carrer del Còmic del cap de setmana és interessant (a part de la qüestió concreta del còmic) en la mobilització i connexió entre 'dos barris' en un cap de setmana on la mostra comercial aportarà més persones als carrers.

El nostre equip de govern hauria d'entendre que, a part de les barreres de ciment, existeixen les barreres ideològiques, d'activitat i pressupostàries: el barri del Monestir necessita activitat, connexió en activitat cultural o ciutadans amb la zona de vianants del centre, flux de ciutadans en dues direccions i ocupar el carrer.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.