La nit de l'art torna


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 1/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Nit de l'Art torna per tretzena vegada. Això pot semblar una fotesa però és molt important remarcar-ho perquè organitzar una jornada com aquesta, amb el munt de persones, entitats i administracions públiques participants, no és gens fàcil. Estem parlant de 23 sense comptar l'ajuntament i cal esmentar la gran implicació dels tècnics que depenen de Cultura que fan una feina, a vegades, desagraïda i poc considerada, en aquest cas personificat en l'Andreu Dengrá, per citar algú dels molts que exerciten la seva feina professional amb una vocació real pel servei a la ciutadania.

ESCOLTA-HO

La Nit de l'Art és abans que altra cosa la manifestació d'un potencial important en el segment de les arts plàstiques i visuals de la ciutat que, des de fa molts anys ha estat un lloc on han nascut i s'han integrat molts artistes perquè, probablement, hi troben un entorn favorable a una mena d'activitats que, per principi, tenen la necessitat d'un escalf que només es pot trobar quan hi ha persones que ho estimen i senten vitalment.

Aquest any la convocatòria porta un subtítol general: 'Recordant el còmic i la il·lustració nascuts a La Floresta-Sant Cugat' i, en conseqüència hi haurà originals d'alguns dels creadors dels tebeos de varies èpoques. Deixeu-me recuperar la paraula tebeo que és una manera que les generacions nascudes després de la guerra incivil fèiem servir abans de l'adaptació de la paraula anglesa, ara normalitzada, perquè representava donar categoria conceptual a una de les revistes il·lustrades més famoses i conegudes, plenes de grans creadors únics abans de l'eclosió de tota la cantera de Bruguera.

Aquesta dedicació específica al còmic vol ser el preàmbul d'una sèrie d'exposicions i d'actes preparats per a la tardor d'aquesta any i que, entre altres coses, volen ser un homenatge a dos editors (també autors) d'una època que va ser rica en creativitat i que, per circumstàncies diverses, van viure a La Floresta, Josep M. Berenguer i Josep Toutain, tot i que les seves empreses estaven a Barcelona, i que van aglutinar uns grups de professionals que van fer conèixer arreu del món.

Avui dissabte, quan apareix aquesta columna, feu una passejada per la ciutat, un programa complert que podeu trobar a la Casa de Cultura, entre d'altres llocs, us explica per on, i gaudiu de la possibilitat fins les dotze de la nit de comprovar quantes coses i quants espais hi ha per veure i conèixer. Aneu acompanyats de la família i dels amics i, per unes hores, immergiu-vos en un món que busca la bellesa i el plaer dels sentits.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.