Cal un Sant Cugat industrial també?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 5/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A vegades en el 'Show de Truman' que, molt sovint és la nostra ciutat, sembla que els conceptes polígons (o parcs empresarials) o indústria no enganxen amb el seu tarannà. Sembla que a la 'marca' Sant Cugat li fa nosa l'aposta pel sector secundari i l'ocupació que dóna i pot donar lloc.

Llegeixo que l'alcaldessa de Sant Cugat està de viatge, segons sembla 'es desplaça aquest dimarts (ahir) a Brussel·les per conèixer els instruments financers que es posaran a disposició dels municipis per engegar projectes enquadrats el pla de creixement de la UE Estratègia 2020'. Què important.

Està bé que ens desplacem a Estats Units o La Xina (com l'anterior alcalde) o que invertim (gastem) milers d'euros en anuncis en diaris de negocis internacionals... però potser també estaria bé que el govern municipal mirés de més a prop les necessitats de les nostres empreses i (com a novetat) dels seus treballadors.

Convergència i Unió va rebutjar, en el darrer ple, donar suport als treballadors vinculats a HP i els acomiadaments que han patit, en aquests moments es troben en vaga. Cal recordar les incerteses que pateix l'empresa DELPHI i el 'via crucis' dels treballadors de SHARP (que en els propers mesos es reviuran)

Calen incentius a la instal·lació d'empreses a la nostra ciutat, també a aquelles que desenvolupin una activitat de caire industrial i no solament a seus corporatives. Empreses com DELPHI, Boehringer o Ferrer Internacional (per citar un petit percentatge) generen ocupació sostinguda, fet que necessitem.

La potenciació de l'eix de la B-30 i oblidar la temerària 'aversió' metropolitana són necessàries, de la mateixa manera que potenciar els acords econòmics i polítics al voltant del triangle d'innovació econòmica que representen els municipis de Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat. D'altra banda cal no baixar els braços davant de la necessitat d'infraestructures viàries i ferroviàries, moltes d'elles encetades i que ara es replantegen per part de CIU.

També necessitem continuar amb la millora (bona iniciativa de senyalització) als parcs empresarials, facilitar l'establiment comercial de suport (restaurants, serveis de proximitat), alleugerir tràmits millora dels Parcs i planificar que, en cap cas, el sòl industrial esdevindrà d'habitatge...aspecte que alguns ja han plantejat i que seria un crim econòmic.
Repensem com volem que sigui l'establiment laboral dels nostres ciutadans i que es puguin quedar a treballar al seu Sant Cugat.

Administracions, municipis, associacions empresarials, comercials, Cambres de comerç, agents socials i tots nosaltres tenim la responsabilitat d'abandonar les resistències sense sentit i avançar cap a un pacte econòmic i de l'ocupació.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.