L'aclamació espanyola de nazis


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 7/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Té moltíssima raó el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat demanant, llevat del PP, la dimissió de María de los Llanos de Luna com a delegada del govern espanyol a Catalunya, i també la té la CUP quan argumenta que mantenir aquesta senyora en el càrrec és 'un insult al conjunt de la població catalana i a les víctimes del nazisme i de la violència franquista'. Certament és un insult, i també és vergonyós i repugnant.

ESCOLTA-HO

No és estrany que Alemanya, país on un acte en què es guardonessin nazis constituiria un delicte i hauria creat un escàndol de dimensions colossals, hagi blasmat el fet. El que Alemanya no sap és que el Partit Popular és al·lèrgic a la democràcia. Per això no sols Llanos de Luna no ha estat destituïda ni s'han demanat disculpes, sinó que el govern espanyol -'impasible el ademán'-, n'ha fet elogis qualificant-ho de 'reconciliació'. Talment com si els crims contra la humanitat prescrivissin. D'això se'n diu barra! Fins i tot, sense cap mena de vergonya, també ho ha justificat el president del PP a Sant Cugat, Jorge Carreras, afirmant que el guardó es lliurava per raons històriques, no pas polítiques.

Doncs bé, parlem d'història. La història diu que el règim nazi va causar milions de crims contra la humanitat, i aquells que els van cometre, fossin de nacionalitat alemanya, italiana o espanyola, han de ser portats davant d'un tribunal penal internacional, no pas guardonats com fa Espanya -que, a més, els guardona uniformats- i com justifiquen el PP, en general, i el senyor Carreras en particular. La resposta a tot plegat, a banda dels passos que estan fent els eurodiputats catalans a Brussel·les, ens la dóna Cilly Kugelmann, directora del Museu Jueu de Berlín: 'La generació que va formar part del franquisme, que ara es considera criminal, mai no farà autocrítica. Es criticarien ells mateixos'.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.