24 hores de dubte


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 9/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'La Fe no és altra cosa que vint- i - quatre hores de dubte llevat d'un minut d'esperança'. La sentència que remarca l'absoluta necessitat de la recerca és de G. Bernanos, un dels grans de la literatura francesa del segle XX, creient fins a la vehemència.

J. Guitton un altre creient notable -l'únic laic que el Papa Joan va cridar a participar en els treballs del Concili Vaticà II- fa una consideració semblant: 'Quan hom ja no cerca, perd el que havia trobat. En canvi, qui més cerca, més troba'. Aquests pensaments sintonitzen amb la crida de Jesús: 'Cerqueu i trobareu; truqueu i se us obrirà'. A l'atri d'una església, a algun bona fe se li va ocorre d'escriure-hi: 'Vine, aquí hi trobaràs totes les respostes'. La frase, ben intencionada, comporta el perill de tractar la veritat com una tresor del qual hom en pot prendre possessió. I més aviat és la veritat qui pren possessió de nosaltres. Hi entrem com a la mar on hom s'hi endinsa si no para de nedar.

Les més grans certeses mai no són un teorema rígid i tancat: al seu interior hi ha espais per créixer, besllums per on s'albiren nous horitzons. El mateixos dubtes són estímul de recerca. 'Una vida sense recerca no val la pena de ser viscuda' deia el Sòcrates de Plató.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.