Nova llei de l'avortament, 76 anys d'involució


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 14/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em sembla que els membres de la campanya 'Nosaltres parim, nosaltres decidim', contra la reforma de la Llei de l'Avortament del Partit Popular, són molt generosos amb aquesta formació en dir que suposa 'un retrocés de trenta anys en els drets de la dona'. En realitat, el retrocés és molt superior si tenim en compte la mentalitat oberta que ja tenia la República en aquesta qüestió. Recordem que el 25 de desembre de 1936 el Parlament de Catalunya va aprovar una llei que defensava el dret de les dones a la interrupció artificial de l'embaràs per motius terapèutics, eugenèsics, neomalthusians, ètics i sentimentals. I quinze dies després, el 9 de gener de 1937, en deixava constància el Diari Oficial de la Generalitat, la qual cosa va significar que Catalunya tingués la llei més avançada d'Europa en matèria d'avortament.

ESCOLTA-HO

Cal aplaudir, per tant, les accions de l'Esquerra Independentista a Sant Cugat, amb ICV, la CUP i l'Assemblea de Drets Socials al capdavant, contra la política del PP i les galdoses declaracions del president local, Jorge Carreras, ja que la futura llei espanyola limita l'accés a l'avortament i suprimeix el dret a interrompre l'embaràs en cas de malformacions del fetus. En realitat, el PP fa el mateix amb la llei espanyola d'avui que el que va fer Franco amb la llei catalana del 1937. És a dir, suprimir-la i imposar-hi el seu fanatisme religiós. I és que, com demostra la política del PP, incloent-hi el nacionalcatolicisme de la llei del ministre Wert, l'únic canvi amb relació a la mentalitat franquista és el de la renovació de cares, no pas d'ideologia. Per això en ple segle XXI continuen condecorant nazis amb la mateixa alegria i naturalitat que si es tractés de l'Englantina d'Or en uns Jocs Florals.

Com va retratar Manuel de Pedrolo en l'obra 'D'ara a demà', que no fa gaire es va representar a Mira-sol, dirigida per Teresa Canas, els qui estan en contra que la dona decideixi sobre el seu cos són els mateixos que envien a la mort els seus fills en nom d'Espanya. Això és el que va fer José María Aznar l'any 2003, per mitjà de mentides, agredint la població d'Iraq. Una agressió per la qual hauria de ser portat davant d'un Tribunal Penal Internacional per crims contra la humanitat.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.