Els polítics comuniquem de pena?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 12/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir vam tenir una reunió amb alguns afiliats. Vam explicar les diferents propostes que s'estan portant a terme al ple, el seu funcionament i allò important que es portarà a aprovació plenària el dilluns dia 17 de juny.

Van aparèixer al debat quines formes són millor per traspassar les propostes a la ciutadania. Es va donar compte dels espais on els diferents companys del PSC escrivim en format digital (aquestes columnes o les del 'Tot Sant Cugat') o en paper el representant de les JSC al 'Diari de Sant Cugat'. L'ús de les xarxes socials, els nostres perfils personals (de fet, els polítics no tenim perfils personals solament), els dels nostres partits etc. També la revista periòdica (quan tenim diners per editar-la) que repartim o les octavetes que, en ocasions, posen sobre la taula problemes concrets.

La roda de premsa de cada setmana (dimarts o dimecres normalment per entrar abans del tancament edició en paper del 'Diari de Sant Cugat' i el 'Tot') i les notes (comunicats) de molts divendres. Una de les conclusions que es va posar sobre la taula és la dificultat de treure el debat 'municipal' fora del ple i que les xarxes socials esdevenen dels pocs camins on transitar sense peatge. També, i cal apuntar-ho, la comunicació política a través de les xarxes socials pateix del pecat original que no arriba a tota la ciutadania i d'un cert activisme endogen.

Estàvem parlant d'aquest temes (xarxes) quan algú va dir que molt bé tot aquest tema però si no se surt als mitjans locals en paper és com si no es fessin les propostes (mocions, rodes de premsa, columnes etc), ja que, encara, el paper és el que més arriba i sobretot a persones de perfils diferents. Un tema a valorar.

Temes sobre la taula: la política local interessa? la política, en general, té espais als mitjans tradicionals? Crec que està clar que, cada vegada més, els espais en paper en els àmbits locals estan centrats en altres continguts que no siguin els polítics (de proposta o fiscalització), una consideració simplement matemàtica en l'ocupació d'espai.

Com és lògic a mi ni em correspon ni entraré en aquest debat, davant la frase 'aquesta setmana no heu fet cap proposta?' Sempre adrecem al 'demandant' als webs de mitjans de comunicació públics i privats local que sempre recullen les nostres propostes i als propis.

Ahir es va realitzar la jornada que l'Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques (ACCIEP), a la qual no vaig poder assistir però que he seguit als mitjans i per amics que sí que van estar. Es va debatre sobre (sempre passa) la complicada relació entre polítics i les relacions amb els mitjans de comunicació públics i privats de caire local. Veig a Cugat.cat que algunes de les reflexions van ser 'trobar l'equilibri entre el dret a la informació i l'interès periodístic i evitar que un mitjà local sigui l'extensió del gabinet de premsa de l'Ajuntament'.

Aquesta relació complicada sempre ha existit, i existirà, segurament s'ha format en una confrontació de blocs (entre periodistes i polítics) massa tancada però cal dir que la relació és necessària i que s'ha de cuidar.

Cada setmana nova comença un nou partit comunicatiu. Una setmana on el respecte mutu, la col·laboració, la representativitat i la professionalitat ha de ser la línia de treball fonamental entre aquests dos actors imprescindibles.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.