L'arbre blau


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 23/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les xicrandes semblen arbres morts mentre allarguen la hivernada. Però ara les branques nues ja han esclatat amb una abundosa floració blau cel. Aquesta espècie tropical s'ha adaptat al nostre clima i es troba en jardins de Barcelona com a la plaça de la Villa de Madrid, on ornamenta l'àrea arqueològica.

Durant molts anys el lirisme de la florida blau cel es veia pertorbat per l'estrèpit de les pancartes que els veïns penjaven als balcons d'aquesta plaça. Deien: 'Volem dormir!' i també: 'Regidors inútils' (altres de més crespes les estalvio al lector). És que la plaça s'havia reformat amb una despesa notable i al cap de poc, se n'havien apoderat els incívics. El jardí, que no tenia cap protecció, era maltractat i, en conseqüència, atreia més excessos. Finalment l'Ajuntament va posar unes reixes molt simples al perímetre de la zona enjardinada que de nit es tanquen i de dia donen accés al parc infantil i l'àrea arqueològica. Van desaparèixer les pancartes i l'entorn es va sanejar i dignificar. Els coneixedors del monestir saben que fa molts anys s'havia començat a protegir l'entorn i que després es van retirar reixes i portals. No és de savis canviar criteris en benefici d'un indret tan valuós i ara tan vulnerable?

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.