ERC celebra una Conferència Nacional històrica


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 15/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els propers dies 6 i 7 de juliol Esquerra Republicana de Catalunya celebrarà la seva Conferència Nacional per la República Catalana a l'Hospitalet de Llobregat. Serà un espai per al debat sobre el procés d'independència, la transició nacional i el nou país que volem, obert a la participació de tothom que vulgui aportar la seva opinió per construir conjuntament un país més lliure, més just i, en definitiva, millor per a tothom. És per això que des d'aquest dissabte i durant el mes de juliol, dedicaré aquest espai a explicar molt breument quines són les propostes d'ERC. La gent d'ERC fa molts anys que som independentistes, convençuts que posar el futur del nostre país a mans dels catalans i les catalanes és el millor que ens pot passar, volem explicar de quina manera ho hem de fer i com serà la nova República Catalana que deixarem als nostres fills i filles.

Des de la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre, una gran majoria social del nostre país dóna suport incondicional a la necessitat de posar data a la democràcia i que el poble de Catalunya voti lliurement el seu futur. ERC ha contribuït indiscutiblement en aquest darrers 10 anys a situar l'independentisme en el centre del debat polític i, per això, en aquests moments en què tots els partits s'han vist obligats a posicionar-se, ERC ho ha tingut molt fàcil.
El full de ruta ha de començar indiscutiblement per tenir un mandat democràtic que legitimi de forma absoluta la voluntat ciutadana i garanteixi el reconeixement internacional del nou estat català. L'instrument idoni és, indiscutiblement, el referèndum o la consulta que plantegi una pregunta clara i explícita que només permeti una resposta inequívoca de sí o no. Si aquesta opció no és possible, atesa l'actual normativa sobre referèndums que exigeix l'autorització de l'Estat espanyol i la voluntat del Govern espanyol d'impedir una consulta popular no referendaria, l'instrument substitutiu serien unes eleccions plebiscitàries que conformarien un nou Parlament habilitat per proclamar la independència. Finalment, la declaració unilateral d'independència seria la darrera via, ja que és un mandat totalment democràtic però indirecte, fruït de la falta de voluntat política per dialogar i arribar a un acord.
A partir de la declaració d'independència feta pel Parlament després de la celebració d'un referèndum, una consulta popular no referendaria, unes eleccions plebiscitàries o la declaració unilateral, caldria convocar unes eleccions constituents que decidirien la conformació d'un nou Parlament que hauria de redactar i aprovar la Constitució de la República Catalana que després referendaria el poble català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.