Bona Festa Major!


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 26/jun/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cada vegada més la Festa Major és la festa feta per les entitats. En aquest sentit vull agrair la seva tasca i demanar el reconeixement necessari per l'esforç i per la capacitat de generar 'poble'.

També cal posar en valor les subvencions bescanviables (diners per poder pagar una part dels actes que fan) que reben. Molt sovint es posen en qüestió els diners públics destinats a cultura o festes (aspectes diferents) amb comparacions com que una reducció de la festa major podria servir per pagar més beques de menjador.

La demagògia la justa... Crec que ni les despeses en festes són moltes o poques, depèn de com i de quina manera es gasti. Crec que aquelles subvencions que reben les entitats per fer les seves (que esdevenen nostres) activitats per festa major són ben emprades. I segur que si s'encarreguessin les activitats a empreses sortirien el doble de 'cares'.

Cal posar en qüestió algunes despeses? Ens podem qüestionar les despeses en els focs artificials o per nadal si els reis mags arriben en helicòpter? La propaganda és excessiva? Parlem-ne si cal, però sense barreges impròpies.

En qualsevol cas centenars de persones estaran treballant i col·laborant en la festa major, una feinada sense hores i que els deixarà contents i exhausts alhora!

Amics de la brigada municipal, policia, treballadors de cultura i festes, 'la brigadilla', Gestió Cultural, Protecció civil, els 'Gonzalez boys and girls', periodistes, 'voluntaris de les entitats' i tots aquells que us mobilitzeu per les festes: ànims i motes gràcies, segur que tot anirà molt bé i sense incidents.

No sabria que triar i que recomanar de la festa, ens veurem pels seguicis (cosa curiosa desfilar amb medalla i vestit amb la calor d'aquestes èpoques), les activitats al carrer i a les places, al Pàga-li Joan, la caseta del CPA, la paella (aquest any a veure si no guanya el CMSC!), el sopar de SCAPS, les activitats culturals i alternatives, el partit de futbol periodistes contra polítics ( després del trencament de lligaments de fa anys des de fora del camp), amb els Incombustibles a la plaça dels Pous, per l'Avda Cerdanyola, escoltant l'envellutada veu d'en Roger Mas o el que us recomano: agafar el programa i anar badant i provant.

Se m'oblidava (la treva política comença el dijous..) el dia 28 de juny torna a ser un dia reivindicatiu. Quan encara no s'ha aconseguit la igualtat total de drets de persones del col·lectiu LTGB, ressonen els tambors de la contrareforma del PP (i alguns d'UDC i CiU). Hem tornar a demanar que s'hissi la bandera de l'arc de Sant Martí el dia 28 de juny com a símbol reivindicatiu de l'Orgull LTGB.

Recordo les paraules, a l'anterior ple municipal, d'una persona del públic que va relatar com el govern municipal (CiU) històricament ha rebutjat propostes similars realitzades des de l'esquerra, esperem que aquest 28 de juny l'alcaldessa es posi el vestit de progre ( i ens sorprengui) i no faci un 'Miró i Ardevol'

Esperem que, aquesta vegada, ens sorprengui positivament no com a la votació al ple sobre la llei actual de l'avortament on (contràriament a la majoria de CDC que va fer un posicionament positiu) va preferir no donar suport a l'actual legislació.

Bona Festa Major 2013!

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.