Els escombracarrers


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 7/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els escombracarrers haurien de ser candidats naturals al premi ciutat de Sant Cugat perquè són del milloret de la ciutadania. Qui retorna la dignitat als espais públics malmesos pels ciutadans malcriats que consideren que la festa ha de ser xauxa, són els escombracarrers.

Ells es veuen obligats a exercir la humilitat cada vegada que s'ajupen a recollir el que la bretolalla ha escampat per terra; cada cop que han de treballar en silenci envoltats d'embriacs i drogats que els ignoren; i sempre que netegen les conseqüències de la incontinència urinària dels bevedors que han profanat qualsevol indret amb les seves immundícies.

Els homes i dones professionals de la neteja pública fan una feinada i la fan tan discretament, que els que ens beneficiem, no tenim ocasió ni de donar-los les gràcies. Reconèixer la importància del servei que realitzen, és d'estricta justícia: vénen a ser els infermers dels que emmalalteixen pels excessos d'aquelles concentracions urbanes on la desconsideració sembla obligatòria i la mala educació, signe de normalitat. Acabada la festa, el ciutadà ha de pagar un dineral per la neteja i desinfecció dels espais maltractats. D'on es deu retallar l'import de la factura d'aquesta evitable despesa?

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.