La nova llar d'avis


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 14/jul/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan Mossèn Juli, rector del monestir, va fundar una llar d'acollida per als avis, va comptar amb el suport del Sr. Joan Auladell que li va facilitar el lloguer de la finca urbana i de l'hort de Can Gatxet, la seva casa natal i, en morir, va deixar-la en testament perquè la parròquia atengués 'les necessitats culturals, assistencials i pastorals dels avis, preferentment de la pagesia' (en aquell Sant Cugat encara hi vivien molts avis que havien cultivat la terra tota la vida).

La casa -del 1914- l'any vinent serà centenària. L'edat la fa venerable i al mateix temps, el 'cansament' dels materials reclamava una profunda consolidació. Complint la voluntat del donant, el consell d'economia de la parròquia amb tretze anys de treballs ha dignificat l'immoble i l'entorn a benefici de l'activitat fundacional. Si Déu vol, a les onze del matí de la festa del màrtir Sant Cugat (dissabte 27) a l'ombra de l'ufanós jardí, farem memòria i pregarem per Mossèn Juli, pel Sr. Auladell, per tots els difunts que varen impulsar la Llar i pels que ara mateix se l'estimen i treballen per fer-la anar endavant. Amb la pregària de benedicció s'obriran a tots els visitants les portes del casal rejovenit, que està al servei dels avis de la ciutat.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.