Les contradiccions de l'equip de govern municipal


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 1/ago/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada ens despertàvem amb una noticia esperançadora de la regidora d'educació Esther Salat, que ens deia que la tresoreria de l'ajuntament era sòlida i que per tan no corria pressa pel retorn de diners que la Generalitat encara no ha pagat a l'àrea d'educació. La suma total puja més de 3,2 milions d'euros (xifra publicada al diari de Sant Cugat en la mateixa entrevista realitzada a Esther Salat el passat 12 de juliol). Tot i així la regidora negava que fossin greus els problemes o 'tensions de tresoreria' que s'estaven donant al Patronat d'Educació del nostre municipi.

Mentre ens adonem que la Generalitat ha d'injectar 1,3 milions d'euros per fer front a les partides de serveis socials (ja veurem com i quan ho pagarà) i la Tinent d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, advertia que si no tinguéssim aquests diners 's'hauria de tancar l'àrea'. Cal fer esment que la Sra. Pellicer és la responsable política directa de la Sra. Salat. -No ho entenc!

Per un altre costat l'àrea d'esports no disposa dels recursos necessaris per ampliar zones d'equipaments esportius i alleugerir l'estrès de les pistes existents per la sobre ocupació, unes previsions fetes a inicis de mandat i que ara sembla s'hagin esvaït les idees i els diners. Abans tant i ara tant poc.

Però per l'altra banda l'equip de govern no adopta una actitud bel·ligerant per cobrar el deute pendent de la discoteca 'Carpes Latinas' (antics avions), o miren cap a un altre costat quan es tracta de taxes que podrien gravar les diverses confessions religioses en allò que no es refereix a la seva activitat de Fe ni docent, sinó la comercial i lucrativa.

Sentim al tinent d'alcalde d'economia el Sr. Brugaroles dient que les zones verdes ens desborda el pressupost, i mentre mantenim la fundació Sant Cugat Actiu amb escassa activitat i difícil de justificar, per cert serveis que es podrien realitzar amb personal de l'ajuntament. Paradoxalment mantenim i ampliem la plantilla de personal eventual de designació directa, (per cert proporcionalment major que molts municipis veïns).

El mes de juliol el Grup Municipal Socialista va presentar una moció per incentivar nous plans d'ocupació amb noves fórmules, i va ser rebutjada. - Estrany, oi?- , i encara tenim sobre la taula una altra proposta d'un pla de xoc contra l'atur juvenil que fa tres mesos que esperem seure'ns per parlar-ne. Mentre l'equip de govern li interessa seguir mantenint la idea que a Sant Cugat hi ha menys atur que a la resta de muncipis veïns i del País, però amaga de dir que l'índex de l'atur juvenil està per sobre de municipis del Baix Llobregat o del Vallès, entre altres.

A Sant Cugat la pressió fiscal - o impostos que paguem els ciutadans - és superior a qualsevol altre municipi de l'àrea metropolitana, així com la ràtio d'endeutament també és superior. Contradiccions.

Ara ens toca repensar PROMUSA, excusa perfecte per donar-hi una nova orientació, de fet el què passa és que ens hem quedat sense recursos i el què havia servit fins ara per anar 'salvant els mobles' era el traspàs de fons econòmics entre l'empresa d'habitatge i l'ajuntament, com que ara ja no ho podem fer, se'ns acut absorbir un servei que té molt a veure amb l'habitatge, com és el cobrament i manteniment de la zones blaves - s'ha de dir de les poques activitats que dona uns ingressos directes a l'ajuntament -, això si que és innovar!

I tot això per posar alguns exemples de com s'està gestionant la nostra ciutat i de quina és la situació d'un futur immediat. D'una ciutat Smartgestionada. Per tant, en què quedem? És fort el nostre ajuntament?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.