Agafa't fort!


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 20/oct/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Va fumar 'toscanos' fins a l'infart. I amb la 'Ossa' corria com un llamp. Quan emprenia una recta a tot gas, m'avisava: 'Agafa't fort!' És que el rector motorista i el vicari paquet circulàvem sense casc, escabellats pel vent. Desatent al risc, jo gaudia mirant com fugien rabents els arbres de la carretera: 'Agafa't fort que no fem tard!'

Malgrat que no ens assemblàvem de res, vàrem fer una amistat tan lleial, que el vaig acompanyar fins al darrer viatge. D'ell vaig aprendre que 'La guerra és una merda!' Em deia: 'A vostè, passerell, l'enganyaran. Però jo ho he vist: fan el mateix els uns que els altres'.

Ara, l'ànim dels uns i dels altres veu necessari demanar perdó. Sense excusar-se en la part de raó que cadascú pogués tenir: la diplomàcia romana, per cedir a les pressions de les dictadures. Els seguidors de ideologies antireligioses, per llançar-se a assassinar i a destruir. Els que tenien el poder, per portar el poble a la guerra i postguerra fratricides. Els bisbes i els cristians, per no denunciar clarament els crims dels vencedors.

Purificar la memòria ens és costós a tots, per la por i la vergonya que ens fa tenir tanta roba bruta per rentar. Però bé ens hem d'arriscar: 'Agafa't fort que no fem tard!'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.