Massa testosterona per a tan poc quarterback


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 27/nov/13
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa temps que no perdo massa estona en respondre determinades bramades. Malgrat tot, encara em sorprenen com alguns membres del govern municipal es pensen que estan en una fraternitat universitària ianqui i no gestionant al voltant de 100 milions d'euros què provenen dels nostres impostos.

Ara, juguem a un joc, el de preguntes i respostes:

Quin partit va prometre l'any 2003 (eleccions - banderoles - sopars de candidatura..) que urbanitzaria durant aquell mandat (2003-2007) tots els carrers dels barris? Respostes possibles:

A.- CIU

B.- FLEJ (Frente de liberación de los Enanos de jardin)

C.- MOVIMIENTO AL SOCIALISMO (MAS)

Quina és l'aportació municipal a contribucions especials i què aporten els veïns directament?

A.- 80% veïns - 20% Ajuntament

B.- 72% veïns - 18% Ajuntament

C.- 50% Ajuntament - 30% Qatar Foundation - 10 SOREA% - 10% 'Ratoncito Pérez'

Els diners de lliure disposició dels barris formen part dels diners que aporta el govern municipal al pagament dels veïns de la seva part del total de la urbanització?

A.- No. Els diners de lliure disposició són unes quantitats on els veïns, a través del seu Consell de Barri a Les Planes, Mira-sol o la Floresta, decideixen en què gastar-ho. Solidàriament poden decidir disminuir el que han de pagar els veïns d'una zona del seu barri de les seves quotes posant els diners allà en comptes de fer-ho en altres activitats.

B.- Sí, tot els pressupost forma part del govern municipal i per tant de CiU

C.- Es clar que sí, i a més aquests diners són del regidor de territori i ell els posa on li sembla i els compta com vol.

Tots els ciutadans de la ciutat de Sant Cugat paguen impostos o solament els d' alguns barris?

A.- Tota la ciutadania (i a tots els barris) paga impostos locals. Encara que no coneguem les 'balances fiscals' municipals malgrat les demandes de l'oposició i veïns i veïnes

B.- A Mira-sol, la Floresta, les Planes, Can Barata o el barri del Monestir no es paguen tants impostos

C.- Malgrat que Sant Cugat és de les ciutats metropolitanes de més de 50.000 habitants amb més pressió fiscal (impostos per habitant) i de les que té un deute per càpita més elevat, això no és un tema que preocupi a la gent ja que tenim una marca de prestigi

És cert que a tot Sant Cugat s'han proposat ajornaments en el pagament de quotes urbanístiques o contribucions especials per termini de 8-10 anys?

A.- No. Aquesta és la proposta que va rebutjar CiU en el darrer ple municipal Va rebutjar traslladar aquesta proposta al conjunt d'urbanitzacions del municipi anunciades per a Can Borrull. O sigui rebutjat que es fes per a Capella de Sant Joan (Mira-sol) i les futures urbanitzacions formals de la Floresta

B.- Això no caldria, en el fons el govern municipal gairebé aporta el 100% (i a vegades més si és té present l'arbrat i fanals) del que haurien d'aportar els veïns, aquests haurien d'estar més agraïts

C.- No cal, això és un conflicte entre veïns i veïnes del centre i veïns dels barris, que no son iguals

Suposo que no tothom ha triat les mateixes respostes. Però, en totes, la resposta correcta és la A.

Certament, s'enganxa abans un aprenent de 'Show de Truman' que a un coix. La pregunta final seria: és normal que un regidor del govern intenti enfrontar els veïns i veïnes, en comptes d'afrontar els seus problemes?

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.