Menys mal que el 2013 s'ha acabat.


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 2/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir segurament tots ens vam desitjar un bon any 2014 i, més enllà del tòpic, no ens falta raó ja que el 2013 ha estat, fins i tot pels més optimistes, un any 'horribilis' que segurament tothom voldrà oblidar. L'any que just acaba ens ha deixat importants perles.

- La reforma laboral, que havia de servir per augmentar l'ocupació, però vet ací que l'atur continua imparable i no sembla tenir aturador. Els pocs llocs de treball que es creen son a precari i amb salaris de misèria.

- La reforma de les pensions, o millor dit 'contrareforma', plena de mentides i fal·làcies amb explicacions complicades i abigarrades, però que al final portaran a la davallada del poder adquisitiu dels que les reben i forçaran a molta gent a fer-se plans de pensions privats que, ves per on, generaran enormes beneficis a asseguradores i bancs.

- Més desnonaments. Malgrat el toc d'atenció d'Europa que va considerar abusiva la llei espanyola sobre els desnonaments i malgrat tots els esforços de la PAH, els desnonaments no paren i cada dia moltes famílies es troben de sobte al carrer sense saber com resoldre la situació.

- Encariment de gairebé tots els bens bàsics, però farem especial referència a l'aigua, que ha pujat i molt i si nó hi ha algun miracle, continuarà fent-ho, tenint en compte a més que ja és un bé privatitzat. A l'aigua li segueix el rebut de la llum i aquí tenim també una mena de culebrot, que ha fet pujar i després baixar el preu, de forma que ja ningú és capaç d'aclarir on som i, sobretot, on anirem a parar. Es parla d'unes subhastes i d'uns càlculs que es fan difícils d'entendre però el que queda clar com l'aigua és que al final són les persones usuàrie les que acaben pagant la festa.

- Encariment del transport públic, amb increments que arriben en alguns casos al 8,4%, la qual cosa no sembla convidar a utilitzar-lo o potser és una mesura per fer que la gent camini i faci, diuen, salut.

- El salari mínim interprofessional és la única cosa que s'ha congelat, i va la segona vegada. Un salari que, com tothom sap, és de 645,30 euros i és dels més baixos d'Europa.

- I deixem pel final les joies de la corona: la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (ARSAL), la Llei Orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), la Llei de seguretat ciutadana i la Llei de l'avortament. En totes elles s'ha posat de manifest la prepotència i soledat del govern del PP. Perquè una cosa és disposar de majoria absoluta i l'altra estar convençut que tots els altres s'equivoquen menys tu. De la llei del Gallardón potser una altre dia en parlarem, quan siguem ben conscients del desastres que provoca.

Només ens queda com a consol el saber que la ciutadania valora fatal a tots els ministres de manera que cap arriba al 3 i que ja tenim un mafiós menys al nostre territori ja que l'Adelson ha decidit tocar el dos i anar a fer mal a un altre lloc. En això els madrilenys han esta d'enhorabona.

Que tingueu un 2014 com cal!

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.