ERC inicia la campanya 'Votar és democràcia'


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 11/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 9 de novembre tindrem una cita amb les urnes d'una transcendència política que va més enllà de dipositar un vot a favor d'un partit o d'un altre. Per primera vegada en la història, els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya serem convocats a votar sobre la independència. Aquesta vegada haurem de decidir si votem a favor que el nostre país tiri endavant o bé votem a favor que continuï amb la mateixa dinàmica econòmica i social actual. Una situació que, cal dir-ho, tant de mal està causant a tots els nostres conciutadans i conciutadanes.

Com que es tracta d'una cita electoral no convencional, les corresponents precampanyes i campanyes que es duran a terme tampoc no ho seran. Ara bé, l'excepcionalitat del moment no ha de voler dir de cap manera que tot s'hi valgui, sinó tot el contrari. Davant d'un moment tan transcendent pel nostre futur, cal que els arguments a favor del sí i del no no incloguin ni mentides, ni pors, ni amenaces.

ERC inicia una campanya titulada 'Votar és democràcia', amb la que defensarem d'una banda el dret a votar i de l'altra el vot afirmatiu a esdevenir un Estat independent. Des d'ERC estem convençuts que davant la voluntat majoritària d'un poble de voler decidir democràticament a les urnes el seu futur, els partits polítics han de fer realitat aquesta demanda popular, per això nosaltres sempre hem defensat la necessitat de fer un referèndum per la independència.

Certament, no podem obviar que el Govern espanyol farà tot el que calgui, de fet ja ho està fent, per tal que la consulta no es celebri. Els arguments que s'utilitzen són bàsicament tres: primer, que la consulta no es farà i els catalans i les catalanes ja ho sabem; segon, que si ens independitzem, sortirem de la UE, perdrem capacitat econòmica i no podrem pagar les pensions; i, finalment, reblant el clau, votar sobre la independència ens està produint una greu fractura social, recordem les declaracions del Ministre de l'Interior sobre els dinars de Nadal.

Malgrat tot, nosaltres estem convençuts que el més democràtic és poder votar i la independència és el millor que ens podria passar. És per això que els hem de respondre: primerament, que farem la consulta perquè hi ha prou arguments legals que l'emparen i en última instància n'hi hauria suficient amb la voluntat política de dur-la a terme; en segon lloc, que Catalunya serà un Estat que naixerà de la voluntat expressada amb el vot dels catalans i les catalanes, construït de baix cap a d'alt; en tercer lloc, que tenim el privilegi de participar en un projecte engrescador, una oportunitat d'or per convertir Catalunya en un Estat radicalment democràtic; i, finalment, que el país que volem ha de ser per a tothom, integrador, on no importi l'origen, ni la llengua, un país socialment just i econòmicament sostenible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.