No hi ha mal que per bé no vingui


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 16/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta dita tan popular pot arribar a ser veritat d'aquí a poc temps pel que fa al futur del govern del Partit Popular. Darrerament ho estan fent tant malament en tots els àmbits que fins i tot el seus fans comencen a pensar que ja n'hi ha prou de tanta disbauxa.

Sembla difícil que un govern pugui mantenir oberts tants fronts i no mori en el intent. El primer i més important el té en la llei de l'avortament, tant retrògrada, incomprensible i malgirbada que ja són moltes les veus del PP que l'han criticat. És clar que no ens hem de fer il·lusions i pensar que aquests crítics s'han convertit al progressisme. Res d'això, ja que el que demanen és que es mantingui la llei de 1985; és a dir, la de gairebé 30 anys enrere. Però a Sant Cugat podem estar tranquils perquè els nostres conciutadans peperos donen ple suport a la llei Gallardón, només faltaria!

El segon front el tenen amb les elèctriques, amb les quals a hores d'ara és difícil saber com ha quedat el pacte i com es fixarà el preu de l'electricitat: es farà per subhasta, per sorteig, tirant una moneda a l'aire o com. El tema no està tancat i en continuarem reben les conseqüències.

El tercer front l'encapçala el ministre de l'Interior, que és criticat tant pels més conservadors, que el consideren dèbil davant d'ETA, com per l'esquerra que considera la seva Llei de seguretat ciutadana un autèntic atemptat contra les llibertats més elementals. I per si fos poc el Ministre ha decidit trepitjar tots els ulls de poll del País Basc, no només amb els presos alliberats i ara amb els seus advocats, sinó amb la cúpula del PNB, aquest partit que, en general, fa de bon noi i aprova moltes de les propostes del PP al Congrés. Doncs bé, el maldestre Fernández Díaz ha aconseguit que els moderats s'aliessin amb els radicals i sortissin junts al carrer per demostrar que ja en tenien prou de tanta xuleria i prepotència.

De la llei d'educació val més no parlar-ne perquè ja s'ha dit gairebé tot.

Aquest panorama tan estimulant fa que la valoració de tots els ministres del govern del PP caigui en picat, la ciutadania no 'aprova' ni un sol d'ells i sembla que el govern es vagi enfonsant en tots els fronts. A veure si amb una mica d'empenta en forma de protestes al carrer o el que faci falta, s'acaben d'ofegar del tot. És clar que ens deixaran un país desballestat i arrasat, però al menys tindrem l'oportunitat de refer-lo, si tots plegats hi posem una mica d'esforç.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.