Mare, qui té raó?


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 19/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Una criatura té dues classes seguides: a la de religió li expliquen la creació del cel i de la terra seguint la Bíblia. A la de naturals desmenteixen la Bíblia amb la ciència. 'Així que ni set dies, ni home de fang, ni costella, ni poma, ni serp... Mare, qui té raó?'

Podria semblar que a aquestes altures la contradicció entre la raó i la fe s'hauria d'haver superat: entre els creients ja haurien de ser de domini públic els gèneres literaris de la Bíblia i entre científics la valoració de les formes de coneixement diverses de les de les ciències positives. Però en plena 'modernitat' encara hi ha recelosos del progrés de les ciències, aferrats a la interpretació literal de l'Escriptura i científics que arriben a conclusions que excedeixen el camp que els és propi. La fe adulta no té por de la raó perquè 'raó i fe provenen de la mateixa font i no es poden contradir. Sempre hi ha hagut progrés en la ciència i quan no n'hi ha, la humanitat es degrada. I la ciència avança amb hipòtesis que intenten explicar la realitat: Un altre dia hi haurà altres explicacions del cel i les estrelles que ara són desconegudes'. Aquestes afirmacions no són una concessió a la modernitat. Les va escriure un gran teòleg fa cap a vuit centúries.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.