Uns premis de ciutat


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 17/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com cada any per aquestes dates, s'intensifica el procés que culminarà amb l'entrega dels Premis Ciutat de Sant Cugat i el Premi Extraordinari. Els Premis, com així contemplen les seves bases, tenen per objecte premiar i distingir persones, entitats, associacions o empreses, l'actuació personal o col·lectiva de les quals hagi tingut un ressò especial, o una repercussió notable en els àmbits social, cultural, artístic, científic, econòmic, polític o esportiu de la ciutat.

Enguany arribem ja a la novena edició. Fent una ullada ràpida als més de 25 premiats en anys anteriors, es posa de manifest el marcat caràcter santcugatenc que els impregnen. Amb això vull dir que es plasma el ric teixit associatiu, cultural, esportiu o empresarial, però també les grans persones que fan que Sant Cugat sigui com és.

Els Premis són de i per als santcugatencs, i crec que com més implicació millor. Agraeixo per tant, que des de diferents mitjans locals i sectors de la ciutat se'ns ajudi a dinamitzar-los, aportant idees per a millorar, generant opinió i fent bullir el debat.

No entraré a valorar en aquest article les diferents propostes que s'han publicat aquests dies, ja que de ben segur la gran majoria són encertades i mereixedores del Premi. Però com bé s'apunta, no és tasca fàcil.

D'aquí la Comissió de Propostes, formada per 5 membres de perfil tècnic de l'Ajuntament, que té com a objectiu validar les candidatures, assessorar el Jurat i fer propostes de candidatures si ho considera. Us sorprendria conèixer la reacció que a vegades tenen les persones o associacions nominades quan se'ls comunica que són finalistes. No sé si és cosa del caràcter discret, però rara vegada un s''autonomina', bé sigui per vergonya, bé sigui perquè no es considera 'prou important' per a ser mereixedor o mereixedora del premi. I aquí és on la Comissió hi juga un paper important, ja que a banda de detectar possibles guanyadors, vetlla per mantenir un criteri de diversificació sectorial que sigui reflex de la ciutat de la qual gaudim.

Algunes de les millores que es proposen de cara a noves edicions, fan referència també al procés de votacions i a la composició del Jurat. Ja s'han fet una sèrie de millores per tal d'agilitzar el procés i estic disposada a millorar-lo sempre que no en desvirtuem l'essència.

Animo doncs als ciutadans i ciutadanes, veïns i veïnes, associacions culturals, empresarials, esportives i culturals a participar-hi per tal de fer els Premis Ciutat de Sant Cugat el més 'santcugatencs' possibles. I recordeu, la Gala és el proper 10 de març. Us hi espero!


Joana Barbany i Freixa és regidora de Comunicació, Atenció Ciutadana, Tecnologia i Promoció de la Ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.