El museu de les matemàtiques est arrivée


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 29/gen/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dilluns ens vam assabentar, a l'anunciar-ho el regidor Jordi Puigneró en la columna setmanal de CiU a Cugat.cat, que el govern municipal fa mesos que està treballant en la instal·lació del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) a la nostra ciutat. També va ser recollit, en format notícia, pel Tot Sant Cugat i Cugat.cat

La instal·lació del MMACA sembla que fa mesos que s'està debatent entre l'equip de govern i l'associació promotora. Sortosament el company regidor ens ha donat llum del projecte en la seva columna. Evidentment, aquestes informacions no han estat explicades ni apuntades en cap comissió informativa, junta de portaveus o similars, ni tan sols després de setmanes de la seva 'comunicació' pública. Desconec si en les taules de planificació cultural, educativa, d'entitats i similars aquests temes s'han tractat, però permeteu-me que ho dubti.

Espero tenir tota la informació sobre aquest projecte. Una instal·lació que, d'entrada, pot ser molt positiva però que comença amb foscor i amb confusió entre govern i partit (CiU s'entén) i amb una clara vocació d'obscurantisme governamental.

Els dubtes es fan més grans quan es cerca informació sobre el tema i llegint publicacions als mitjans locals es parla que s'està a punt de signar un conveni per instal·lar el MMACA a la Casa Jaumandreu (Villa Felisa), actual seu de la Policia Local. Hem sol·licitat a l'alcaldessa, per registre, que se'ns trameti aquest conveni, a veure si tenim sort i el tenim abans que acabi l'any.

Revisant google, podem veure com 'El Periódico de Catalunya' publicava el dia 31 de desembre de 2013 (abans de la columna de Puigneró) textualment: Cornellà acollirà el primer museu de les matemàtiques de Catalunya. L'equipament obrirà portes a principis d'aquest 2014 amb una primera exposició permanent al Palau de Can Mercader.

I ens assalten encara més els dubtes. No trobeu estrany que s'anunciï, per part del govern municipal de la nostra ciutat, que s'està a punt de signar un conveni per fer el Museu de les Matemàtiques a la nostra ciutat quan s'inaugura a Cornellà el Museu de les Matemàtiques? També ho recull TV3 el dia 23 de gener de 2014: 'Cornellà obre les portes al Museu de Matemàtiques' el proper diumenge 2 de febrer. 'El projecte de crear el Museu de Matemàtiques de Catalunya ha estat gestat durant sis anys per un grup de professors d'aquesta matèria'.

Un Museu de les Matemàtiques a Sant Cugat pot ser un projecte molt interessant i engrescador, però crec que caldria saber en què consisteix, no trobeu? Quin cost té i quines oportunitats pot generar? D'altra banda creiem que estaria bé concretar una mica, ja que aquest diumenge (2 de febrer) s'inaugura el que els mitjans diuen 'Museu de les matemàtiques' a Cornellà. Potser els mitjans (TV3 - Periódico) de comunicació s'han explicat malament?

En qualsevol cas, tornem a demanar al govern municipal que aporti tota la informació sobre aquest projecte, que hi hagi un rigor en la comunicació municipal i que els globus sonda i les polítiques de titular ràpid deixin de ser un objectiu.

Ah! I per acabar, potser que posem data a coses 'properes' com l'homenatge a Grau-Garriga o la definició i despesa del nou espai de l'artista ja 'anunciat' (sic) a Can Quitèria. De moment, el més calent a l'aigüera: ni calendari ni pressupost.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.