Del perquè d'abandonar un ple municipal


Temes relacionats

Teatre del nacionalisme espanyol: PPC i C's (24/feb/14)

Sant Cugat, a favor de la campanya 'Signa un vot per la independència' de l'ANC (18/feb/14)


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 25/feb/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Escric aquesta columna al les set del matí d'avui dia 25 de febrer de 2014. Esperar fins l'últim moment per fer-la em permet poder fer referència a les columnes escrites per altres persones al mateix mitjà de comunicació fins el dia anterior.

Però avui em permet fer-ho sobre una columna publicada avui mateix, titulada 'Teatre del nacionalisme espanyol, PPC i C's'.

La qüestió és que en aquella columna es critica el fet que els membres del PP de Sant Cugat marxéssim de la sala durant una estona del passat ple de l'Ajuntament de la setmana passada, mentre es feia la votació sobre una moció que demanava obertament la cessió d'espais públics a l'entitat o entitats que promouen la campanya 'Signa un vot per la independència' perquè facin servir aquest espais per aquest fi.

No em sorprèn que es critiqui al PP deliberadament i sense raó, perquè es la tònica habitual en els mitjans de Sant Cugat, a la qual ja estem acostumats. El que em sorprèn és que qui l'escriu digui que 'Des de l'esclat nacionalista que estem vivint arran, (!), els partits contraris a la independència tenen el costum que quan alguna decisió, llei o derivats aprovats a les Cambres no els agrada, s'aixequen.'

I em sorprèn perquè la falta de criteri de l'autor (ves a saber per quina causa) l'impedeix discernir correctament sobre la raó per la qual vam abandonar la sala de plens els regidors del PP. Li explico a continuació:

No és legal i a més a més no va a favor d'una democràcia equilibrada que el partit que governa amb majoria absoluta a Sant Cugat (CiU) permeti fer servir uns espais públics a entitats de promoció política, en contravenció de la mateixa normativa municipal, ja que fent-ho estan creant un precedent de difícil tractament.

Si les entitats de caràcter polític independentista ho poden fer, entenc que també ho podran fer les altres, i en les mateixes condicions, ja que si no estaríem fent una discriminació flagrant. Però és que aquesta no és la filosofia de la moció, sinó que es pretén que puguin fer ús de les instal·lacions municipals de forma gratuïta. I això no és legal.

Faré servir aquella dita castellana que diu 'o todos moros o todos cristianos'.

Marxar del ple per aquesta raó va ser en senyal de protesta pel trencament d'aquest equilibri, després d'haver demanat prèviament que els partits proposants retiressin la moció, sense èxit.

Aquestes són les nostres raons i no es pot afirmar tan fàcilment que tenim el costum d'aixecar-nos quan no ens agrada alguna decisió, llei o similar. Perdona, però no és això. Moltes coses no ens agraden i no ho hem fet. Però determinades ratlles no s'han de passar.

I m'agradaria saber què en pensa el que escriu aquella columna sobre el no compliment de les sentencies del TSJC i del TC en matèria lingüística per part de la Generalitat (serà que no els agraden?) o sobre la no acceptació del nacionalisme català de la sentencia del TC sobre l'Estatut (serà que no els agrada?), o tantes altres coses que des de les institucions catalanes ens passem pel 'forro' sense problemes de moral, tot per un suposat fi major que és la pretesa sobirania.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.