I què ens passarà des d'ara fins el 2015?


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 12/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa setmanes que sembla que les eleccions municipals de maig de 2015 estan al caure. Tot i que falta molt, alguns partits ja han designat (cadascú amb els seus procediments) les persones que encapçalaran les seves candidatures o les seves propostes. En el cas del PSC aquest període s'està desenvolupament en aquests moments, com haureu llegit, vist o escoltat.

El PSC ha apostat per tal que en cas que dues (o més) persones vulguin encapçalar la candidatura socialista s'establirà un procés de primàries, en alguns casos obertes a la ciutadania (com Barcelona) i en altres destinades a militants (amb carnet) i simpatitzants. Crec que s'ha de posar en valor aquest procediment que, certament, no és el més estès entre la majoria de partits polítics.

A Sant Cugat també s'estan desenvolupant aquestes accions. Dilluns a les vuit del vespre finalitzava el termini per tal que aquelles persones o equips humans que optessin a desenvolupar un projecte poguessin presentar un mínim del 20% dels avals del militants. En cas que hi hagués més de dues candidatures s'obriria un període de primàries internes.

El meu equip i jo hem tingut els avals necessaris per representar-vos. En les properes setmanes es formalitzaran les assemblees necessàries per formalitzar la candidatura, l'única que ha presentat els avals. Vull agrair a totes aquelles persones que ens han donat el seu suport. El seu gest, especialment en aquests moments en què el PSC està passant per un moment complicat, esdevé emocionant.

Tot va molt ràpidament (massa) i la previsió a mig i llarg termini és absolutament incerta. En els propers mesos serem cridats a les urnes per decidir quina Europa volem i no cal oblidar que la data de la famosa consulta catalana també està al caure. Sabeu la meva opinió sobre aquest darrer tema, una opinió que segurament no és compartida per moltes persones del meu partit, però sí per moltes altres.

En aquests darrers mesos també hem pogut observar com les dinàmiques municipals han gaudit d'una menor atenció front dels debats nacionals al voltant de la consulta o, si voleu, el Procés.

Certament és tracta d'un tema molt important, el boca orella i les enquestes ens ho corroboren. Crec que, malgrat tot, no hauria de ser l'únic tema a àmbit municipal.

Parlant de municipi, com us he dit en reiterades ocasions, crec que el mapa municipal necessita solucions a àmbit municipal. És en aquest sentit que he fet un pas endavant per tal de perseguir la creença (pensada) en què cal remoure l'espai de l'esquerra a la nostra ciutat i que és necessari treballar en un espai d'unificació (en la diversitat) de les diferents opcions partidistes, de debat o ciutadanes.

En un món de blanc i negres, crec que tots aquells que sabem que el que ens separa és molt menys important que el que ens uneix ho hem de dir ben fort. Però no solament amb paraules es fan relacions, cal que des de la generositat, l'alçada de mires, la fugida del 'curt-terminisme' i la sana discussió es pugui establir una proposta progressista, d'esquerra, de trencament de 'statu quo', plural o com li vulgueu dir que aporti frescor i una nova veu ampliada.

Els polítics passen (passem), sobretot els que no governem, i cal saber que la nostra tasca perdurarà si es basa en la unió, les idees, el servei públic i noves formes de fer política. Crec que intentar allò, fins ara, impossible és un deure.

Pensem-hi.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu municipal del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.