No va de broma


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 30/mar/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La pulsió consumista proposa com a màxim objectiu vital no deixar-se escapar cap dels plaers immediats i fugissers que es puguin arreplegar. (El clàssic 'carpe diem'). Si descobrim a temps la inconsistència d'aquest somni, ens estalviarem molts desenganys perquè a la vida, res no va de broma.

Per exemple, la llibertat no obre la porta del platxeri, sinó de la responsabilitat. L'honradesa no és una opció voluntària sinó un imperatiu moral. Ni la recerca de la veritat ni la filosofia no són una forma culta de perdre el temps, sinó un afany insaciable. El treball per implantar la justícia per naturalesa no es pot degradar en 'hobby'. Ni l'amor, en afalac. La raó de ser de la política és el servei, no el negoci. l'Església no es justifica per ella mateixa ja que la seva essència és reflectir com en un mirall tota la tendresa de Déu. Ni els dies ni la salut són un patrimoni, sinó com una oportunitat per a fer el bé. Només un breu recordatori com aquest ens mostra que la vida no és una insulsa broma sinó que, 'a desgrat dels seus treballs dels seus misteris obscurs, de les seves sofrences, de la seva fatal caducitat, és un prodigi sempre original i commovedor, un esdeveniment digne de ser cantat amb goig i glòria' (Pau VI).

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.