Famílies amb palmes


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 6/abr/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diumenge que ve els cristians commemorem que Jesús va entrar solemnement a la ciutat de Jerusalem, ovacionat pels infants hebreus que brandaven rams i palmes i l'aclamaven com a 'Fill de David' i 'Rei d'Israel'. Va ser una 'manifestació' molt compromesa políticament que va precipitar els esdeviments porteriors que els cristians rememorem en la que hem batejat com a 'Setmana Santa'.

El diumenge de Rams la sensibilitat popular posa l'accent en els infants que -per poc que es pugui- llueixen palmes i rams i que ens ajuden a tots a viure aquesta diada amb el seu joiós i a l'hora dràmàtic significat. El monestir invita a la 'benedicció dels rams' a les onze en castellà a la llotgeta o a les dotze en català a la plaça Octavià. Acabada la benedicció dels rams i la commemoració de l'entrada festiva d'aquell dia, a dins del temple es celebra la Missa de Passió que quan hi ha molts infants, pren l'aire familiar que ells es mereixen. Aquest dia, força pares i avis -més o menys mudats- fan la fotografia amb els fills i néts. És un encert perquè passats els anys aquests reportatges tocaran la fibra més sensible de la pertinença a una família, una tradició i, si Déu vol, a la nissaga dels pelegrins convocats pel Bon Pastor.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.