Sorpresa, sorpresa!


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 15/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Això és el que diem tot sovint els membres de l'oposició del nostre consistori. És ben conegut que a més dels Plens, que se celebren cada mes i són públics, el nostre ajuntament disposa de molts altres organismes destinats a informar i debatre amb l'oposició els temes d'interès del municipi. Entre aquests tenim les comissions informatives i la junta de portaveus a les que, com no podria ser d'altra manera, l'oposició hi assisteix de forma regular. No obstant això, hi ha una pila de temes dels que en tenim notícia pels mitjans de comunicació o, dit d'un altra manera, som els últims en conèixer-los.

Comencem per la sorpresa més desagradable dels últims temps. Ens toca pagar una morterada a ADIF per un embolic difícil i llarg d'explicar que ve de l'any 2005. Després d'una pila de sentències i recursos cau la definitiva i, mai millor dit, a finals d'any. Però vet aquí que no ens en assabentem fins a l'abril. No cal que us detalli la cara que se'ns ha quedat a totes i a tots en saber-ho.

Continuo amb dues sorpreses de conseqüències menys greus. Un dia ens van informar a través dels mitjans que Can Quitèria seria el futur museu d'en Grau Garriga. Ves per on! Res a dir de que la ciutat dediqui un espai al nostre artista més conegut, però d'entrada pensem que ja que els seus tapissos ja es troben a la Casa Aymat aquí on es podria recopilar tota la seva obra i així podríem deixar Can Quitèria com a equipament pel barri tal i com s'havia previst fins ara. En qualsevol cas, es pot parlar i discutir, però allà on toqui, que no és en els mitjans de comunicació.

Una cosa similar va passar amb l'anunci del Museu de les Matemàtiques. Ignoro si és una demanda ciutadana i si hi ha molta gent que el desitja de forma fervent, però molts pensàvem que la Villa Felisa, una vegada la policia municipal la deixés lliure, hauria de servir per cobrir altres necessitats més peremptòries, que n'hi ha.

I dues sorpreses bones. A la darrera comissió informativa se'ns va posar damunt la taula el programa d'actes de l'Any Formiguera. Personalment penso que res més encertat que homenatjar un home polifacètic que va ser un dels fotògrafs més destacats que hem tingut a casa nostra. Una vegada més ho vam saber quan ja ho sabia tothom i no cal dir que no hi hem pogut aportar cap suggeriment, ni idea, ni res de semblant.

Finalment, i per acabar amb les sorpreses agradables, el 8 de maig s'anuncia la signatura del conveni amb SCAPS (associació Sant Cugat amb el poble Sahrauí). Res ens podria omplir més de goig al nostre grup que l'equip de govern hagi decidit renovar el contracte que fa possible el manteniment del pis pels infants sahrauís malalts. Però el dia abans havíem tingut comissió informativa de serveis a la ciutadania, on es tracten aquests temes i... Cap menció!

Així esta el panorama i no sé si tot plegat és conseqüència de la immediatesa de les coses quotidianes, de l'aritmètica política o de la falta de coordinació. El que de cap manera vull pensar és que sigui per mala fe.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.