+ Europa + Esquerra / - Prepotència - Cañetisme


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 21/mai/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Som a pocs dies del 25 de maig i molta gent, encara avui i després de tants anys, m'atura pel carrer i em pregunten: de què serveix anar a votar a les eleccions europees?.

Vist des d'una òptica ciutadana, de llunyania i de missatges polítics, certament ens ho podríem preguntar. Tenim un problema, i és que no hem sabut, en tots aquests anys passats, traspassar a la nostra societat la importància i les funcions de les nostres institucions europees, i en especial les del Parlament.

Potser en els darrers tres anys, a causa de la crisi econòmica, s'ha notat més a peu de carrer les conseqüències de les decisions que s'han pres des de Brussel·les o d'Estrasburg. Accions en països com Grècia, Portugal, Irlanda, Itàlia i fins i tot a casa nostra, per tal que reduïssin el seu dèficit públic. Unes accions que, en molt casos, eren com posar en dejú a una persona amb anèmia.

Per tant, i així ho dic a tothom que m'ho pregunta, que Europa ja no ens queda tan lluny. Les decisions que es prenen allà tenen conseqüències aquí a Catalunya i a Sant Cugat.

A grans trets, Europa ens reporta drets i obligacions als estats que en són membres i per tant a la ciutadania. Si ens la creiem; hi hem de participar activament, perquè en funció de qui governi es determinarà una òptica que ens afectarà en el nostre dia a dia. Des de que governa el PP a l'Estat Espanyol han passat coses, no trobeu? Si voleu que els d'aquí continuïn governant a Europa, voteu PP ( i UDC) i per tant Partit Popular Europeu.

Com vostès saben, en aquests moments els vots dels europeus serviran per configurar un parlament de majoria liberal i de centre dreta dirigit pels criteris d'Alemanya i més concretament pel partit de la canceller Merkel.

El que hem tingut en els darrers anys a Europa, ja ho sabem, és el mateix que estem tenint amb el govern de Partit Popular al govern central.

Votem en conseqüència, podríem optar per un govern d'Europa més flexible amb el dèficit públic, amb polítiques de més solidaritat i d'igualtat, amb un benefici social i econòmic molt més repartit entre els estats membres de la Unió. Un govern de majories d'esquerres europees.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC
Jo ja ho tinc clar. El 25 de maig aniré a votar perquè Europa s'ho val.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.